„Daugiau nei rodo vizualiai patikrinti įrodymai“ (Žemėlapis)  ()

Rusija vykdo du neatidėliotinus taktinius veiksmus.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=858644303115316&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

919-oji Rusijos karo prieš Ukrainą diena. Šiuo metu Rusijos pajėgos, vykdydamos puolimo operaciją, kuria siekiama užimti Pokrovską, vykdo du neatidėliotinus taktinius veiksmus, rašo JAV Karo studijų institutas (ISW). 

ISW vertinimu, šie taktiniai veiksmai yra palei Novohrodivkos-Hrodivkos liniją į rytus nuo Pokrovsko, kuriais siekiama užimti Myrnohradą ir prasiveržti iki Pokrovsko apylinkes, ir taktinius veiksmus palei Selydovės-Ukrainsko-Hirnyko liniją į pietryčius nuo Pokrovsko, kuriais siekiama išplėsti Rusijos pozicijas Pokrovsko kryptimi ir pašalinti pažeidžiamumą Ukrainos kontratakoms.

Anot analitikų, Rusijos karinė vadovybė abi šias taktines pastangas greičiausiai laiko pageidautinomis prielaidomis pradėti intensyvesnį puolimą prieš patį Pokrovską.

Panašu, kad Rusijos pajėgos bando išlaikyti savo judėjimo greitį palei Novohrodivkos-Hrodivkos liniją, kad greitai užimtų Myrnohradą ir pasiektų Pokrovsko apylinkes. Pranešamo Rusijos pajėgų judėjimo į priekį iš Novohrodivkos į Myrnohrado tikslas tikriausiai yra apeiti, kaip apibūdina Rusijos šaltiniai, didžiules Ukrainos gynybines pozicijas į šiaurės vakarus ir vakarus nuo Hrodivkos. Rusijos pajėgos gali bandyti tiesiogiai prasiveržti pro Ukrainos gynybines pozicijas palei Novohrodivkos-Hrodivkos liniją, nepaisydama didesnės kainos, kad išlaikytų savo judėjimo tempą ir bandytų greičiau užimti Myrnohradą. Rusijos pastangos užimti Myrnohradą netrukdo Rusijos pajėgoms pasistūmėti iki rytinio Pokrovsko pakraščio, ir Rusijos kariuomenė greičiausiai sieks šių taktinių tikslų kartu.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9172 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pranešama, kad Rusija žengia į Selydovę, Ukrainską ir Hirnyką, siekdama sunaikinti gana didelį ukrainiečių išsiveržimą pietiniame platesnės Rusijos išsiveržimo Pokrovsko kryptimi pakraštyje, galintį kelti grėsmę Rusijos puolimo pastangoms regione. Ukrainos pozicijos į rytus nuo Selydovės-Ukrainsko-Hirnyko linijos suteikia Ukrainos pajėgoms galimybę kelti grėsmę Rusijos užnugariui Pokrovsko kryptimi, o Rusijos karinė vadovybė tikriausiai yra susirūpinusi, kad ukrainiečių kontratakos ir ugnis nesutrikdys Rusijos puolimo pastangų. Tikėtina, kad Rusijos karinė vadovybė taip pat siekia išplėsti ir stabilizuoti pietinį Rusijos išsiveržimo flangą regione, kad neleistų Ukrainos pajėgoms kelti pavojaus Rusijos 2024 m. puolimo pastangų metu pasiektiems laimėjimams, kai baigsis Rusijos puolamosios operacijos Pokrovsko kryptimi.

 

„Per pastarąsias kelias dienas ISW stebėjo Rusijos pažangą šiose srityse. Tačiau Rusijos kariniai tinklaraštininkai teigia, kad Rusijos pajėgos pasiekė didesnę taktinę sėkmę Pokrovsko kryptimi, nei rodo vizualiai patikrinti įrodymai“, – teigiama ataskaitoje.

Karo studijų institutas (ISW) pateikia naujausią Ukrainos ir Rusijos Kursko srities žemėlapį, kuriame užfiksuotos Ukrainos ir Rusijos pajėgų kontroliuojamos teritorijos:

 

 

Ukrainos kariškiai pastarąją parą sunaikino dar 1 200 rusų karių. O iš viso nuo 2022 metų vasario 24 d. iki 2024 metų rugpjūčio 29 d. Rusijos armija Ukrainoje jau neteko apie 612 390 kareivių.

Tai ketvirtadienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Be to, per šį laikotarpį okupantai rusai neteko 8 571 tanko (+3), 16 699 šarvuotųjų kovos mašinų (+18), 17 549 artilerijos sistemų (+27), 1 174 reaktyvinių salvinės ugnies sistemų (+0), 939 oro gynybos priemonių (+1), 368 lėktuvų (+0), 328 sraigtasparnių (+0), 14 369 dronų (+21), 2 556 sparnuotųjų raketų (+3), 28 laivų (+0), 1 povandeninio laivo (+0), 23 706 automobilių (+52), 2 965 specialiosios technikos vienetų (+15).

Pasak štabo atstovų, duomenys tikslinami. Skaičiavimą apsunkina intensyvūs karo veiksmai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(10)
(1)
(9)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: