Maskvai parodė vidurinį pirštą. Putinas sprogs iš pykčio  ()

Šis susitarimas rodo esminį Serbijos saugumo ir politinės pozicijos pokytį.



© Ronnie Macdonald (Free Pixabay license) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Planform_of_Dassault_Rafale.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbija iš Prancūzijos perka 12 „Rafale“ naikintuvų. Kremlius bus įsiutęs.

„Tai tikras strateginis pokytis ir galimybė Europai“, – sakė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas Belgrade konferencijoje, kurioje dalyvavo Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.

Sandorio vertė 2,7 mlrd. eurų. Sandoris taip pat apima pagalbinį logistikos paketą, atsarginius variklius ir dalis. Šis susitarimas rodo esminį Serbijos saugumo ir politinės pozicijos pokytį bei nusigręžimą nuo Rusijos, jos tradicinės sąjungininkės ir ginklų tiekėjos.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Kada Serbija gaus pirmuosius lėktuvus, nenurodyta. Suprantama, kad jie bus pristatyti su MBDA pagamintomis vidutinio nuotolio „oras-oras“ raketomis MICA, o ne sudėtingesnėmis ilgesnio nuotolio raketomis „Meteor“.

Belgradas apribojo karinį bendradarbiavimą su Maskva po to, kai Rusija užpuolė Ukrainą ir pasmerkė invaziją, tačiau skirtingai nei ES ir kitos Vakarų šalys, sankcijų Maskvai neįvedė. Serbijos kariuomenė ir oro pajėgos remiasi sovietinėmis technologijomis, tačiau taip pat įsigijo sraigtasparnių ir transporto lėktuvų iš „Airbus“.

 

Serbija tikina, kad šalis neperduos Maskvai Prancūzijos technologijų.

„Mes nesame Rusijos šnipai, norintys perduoti technologijas, už tai sumokėjome Serbijos piliečių pinigais“, – sakė Vučičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: