„Koregavo atakas“. Laukia nepavydėtinas atpildas. Atskleistas Kremliaus agentų tinklas Kyjive  ()

Galimi taikiniai – ypatingos svarbos infrastruktūros objektai.


Susirašinėjimo fragmentas
Susirašinėjimo fragmentas
© Служба безпеки України (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=876463697913875&set=pcb.876474171246161

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SBU sulaikė GRU agentus, kurie Kyjive nuomojamuose butuose organizavo „stebėjimo punktus“, kad pakoreguotų apšaudymą. Tai pranešė Ukrainos saugumo tarnybos spaudos tarnyba.

Saugumo tarnybos kontržvalgyba sužlugdė naują Rusijos Federacijos bandymą sukurti savo žvalgybos agentūras Kyjive, Poltavoje ir Černihive.

Specialios operacijos dėka sostinės regione buvo sulaikytas GRU (Rusijos karinės žvalgybos tarnyba) vyresnysis agentas (rezidentas) ir vienas iš jo bendrininkų.

Sulaikytieji buvo du Kyjivo srities gyventojai, už pinigus pradėję dirbti Rusijos specialiojoje tarnyboje.

Okupantų nurodymu kaltininkai koregavo Rusijos Federacijos raketų ir bepiločių orlaivių atakas, ruošėsi padegti jėgaines ir kariuomenės tarnybinius automobilius.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9110 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vykdydami užduotis, užpuolikai įrengė stebėjimo postą nuomojamame bute Kyjivo daugiaaukščiame name, iš kurio matyti galimi taikiniai – ypatingos svarbos infrastruktūros objektai.

Šiame bute agentai įrengė vaizdo kameras su nuotolinės prieigos programa, kuri leido GRU stebėti sostinės gatves internetu.

Tokiu būdu priešas tikėjosi užfiksuoti oro antskrydžių poveikį miestui ir nustatyti priešlėktuvinės gynybos ugnies pozicijas, kad galėtų nukreipti naujas atakas.

Su panašia užduotimi sabotažo grupė nuvyko į Poltavą ir Černihivą. Ten jie iš pradžių atliko žvalgybą šalia energetikos objektų, o vėliau planavo abiejuose miestuose sukurti savo celes.

Tuo tikslu  jie bandė įdarbinti vietinius gyventojus, ieškančius „lengvų pinigų“. Atitinkamus pranešimus pateikė asmenys, susiję su „Telegram“ kanalais, kuriuos kontroliuoja Rusijos Federacijos specialioji tarnyba.

 

Kita užduotis naujiems Rusijos agentūros nariams buvo trijuose Ukrainos regionuose atakuoti TCC darbuotojų tarnybinius automobilius ir elektros transformatorius.

GRU anksti atskleidė agentų tinklo organizatorių ir jo bendrininką bei juos sulaikė.

Per kratas iš įtariamųjų buvo paimti vaizdo įrenginiai, telefonai ir SIM kortelės su ardomosios veiklos Rusijos Federacijos naudai įkalčiais.

Abiem sulaikytiesiems pranešta apie įtarimą pagal BK 1 str. 14 str., 2 d. 113 str. (pasirengimas vykdyti sabotažą  karo padėties metu).

 

Priešo grupuotės organizatoriaus nusikalstami veiksmai papildomai kvalifikuojami pagal BK 1 str. 14 str. 1 d. 114-1 pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą (pasirengimas atlikti veiksmus, trukdančius teisėtai ginkluotųjų pajėgų ir kitų karinių formacijų veiklai specialiuoju laikotarpiu).

Nusikaltėliai sulaikyti. Jiems gresia įkalinimas iki gyvos galvos su turto konfiskavimu.

Prieš kelias savaites Saugumo tarnyba ir Nacionalinė policija Kyjive sulaikė du diversantus, kurie Rusijos žvalgybos nurodymu rengė virtinę padegimų Ukrainos geležinkeliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(3)
(126)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()