„Tai yra Ukrainos reikalas.“ Pentagonas atsisakė. Kas nutiko  ()

Klausimus, susijusius su F-16 incidentu, gali komentuoti tik Ukrainos pusės atstovai, pabrėžė Pentagonas.


F-16
F-16
© Cp9asngf, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lockheed_F-16C_USAF_92-3894_PACAF_F-16_Demo_Team_RJNK.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos negavo Ukrainos prašymų suteikti pagalbą tiriant incidentą su amerikiečių lėktuvu F-16, įvykusį per masinę Rusijoa ataką rugpjūčio 26 d. Tai paskelbė Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh.

Gynybos departamento spaudos tarnybos atstovė pakomentavo situaciją su amerikiečių naikintuvu F-16, dėl kurios žuvo ukrainiečių pilotas Oleksijus Mesas.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Mačiau žinią, bet neturiu informacijos apie pagalbos teikimą iš mūsų pusės ar prašymus iš Ukrainos pusės“, – sakė Singh.

Tuo pat metu spaudos sekretoriaus pavaduotoja atsisakė atsakyti, remdamasi operatyvinio saugumo klausimu, kiek tokių lėktuvų šiuo metu disponuoja Kyjivas ir kokia elektroninio karo įranga juose sumontuota.

„Aš nesileisiu į detales apie F-16 skaičių Ukrainoje. Tai yra Ukrainos pusės reikalas“, - pridūrė ji.

 

Ji taip pat pabrėžė, kad klausimus, susijusius su incidentu su F-16, gali komentuoti tik Ukrainos pusės atstovai, pridurdami, kad Pentagonas, anot jos, nepatvirtina informacijos apie avarijos priežastis.

Sabrina Singh pabrėžė, kad Vašingtonas didžiuojasi apmokęs ukrainiečių naikintuvų pilotus tiek JAV, tiek kitose šalyse, padedamas sąjungininkų.

„Kiekvieną dieną šie drąsūs vyrai ir moterys kyla į dangų ginti savo šalies“, – pažymėjo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()