Prasideda derybos su JAV. Neįtikėtina. „Nieko blogo“ bendradarbiauti su „priešu“  ()

„Nieko blogo“ bendradarbiauti su „priešu“.


Branduolinio  ginklo bandymas
Branduolinio ginklo bandymas
© Photo courtesy of National Nuclear Security Administration (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ivy_King_-_mushroom_cloud.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas turi 22,6 kg daugiau urano, prisodrinto iki 60 proc. – informavo Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA). Anot „Associated Press“, tokio prisodrinto urano turėjimas yra „techninis tarpinis žingsnis“, siekiant pasiekti 90 procentų koncentraciją, reikalingą branduoliniams ginklams gaminti.

JT branduolinės saugos tarnybos paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad Iranas šiuo metu iš viso turi 164,7 kg prisodrinto iki 60 procentų grynumo urano.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9110 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Bendros Irano sodrinto urano atsargos sudaro 5 751,8 kg.

Kaip rašoma dokumente, Teheranas vis dar nesvarsto atšaukti nuo 2023 metų rugsėjo galiojusio draudimo leisti stebėti savo branduolinę programą nepriklausomiems inspektoriams.

TATENA ataskaita buvo paskelbta praėjus vos dviem dienoms po to, kai Irano aukščiausiasis politinis ir religinis lyderis ajatola Ali Chamenei paskelbė apie derybų su JAV atnaujinimą. Savo kalboje jis kreipėsi į vyriausybę sakydamas, kad „nieko blogo“ bendradarbiauti su „priešu“.

 

Pagal 2015 m. branduolinį susitarimą, žinomą kaip JCPOA, Iranas gali sodrinti uraną iki ne didesnės kaip 3,67 proc. koncentracijos. Mainais už Teherano įsipareigojimą buvo panaikintos šaliai įvestos tarptautinės ekonominės sankcijos.

2018 metais tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasitraukė iš šio susitarimo. 2022 m. prezidentas Joe Bidenas pradėjo kalbėti apie jo atnaujinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(12)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()