„Skubiai kraunasi lagaminus.“ Į karą jungiasi „Lokiai“  ()

Rusų samdiniai Afrikoje nuo 2024 metų sausio saugojo Burkina Faso chuntos vadovą Ibrahimą Traore.


Burkina Faso vėliava
Burkina Faso vėliava
© Wikipedia (atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Burkina_Faso.svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Lokių“ (Medvedy) samdiniai grįžo iš Burkina Faso į Rusiją. Ši maždaug šimto (kai kuriais duomenimis, beveik trijų šimtų) žmonių grupė, atvykusi į sostinė Uagadugu, saugojo chuntos vadovą kapitoną Ibrahimą Traore, kuris 2022 metais užgrobė valdžią šalyje. Iš pradžių samdiniai buvo perkelti į okupuotą Krymą, o vėliau į Kursko sritį. Apie tai rašo „Le Monde“.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9110 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jų misija buvo trumpalaikė. Oficiali išvykimo priežastis: dalyvavimas Rusijos gynyboje nuo Ukrainos kariuomenės puolimo Kursko srityje.

Rugpjūčio 22 dieną prancūzų žurnalistai susisiekė su „Lokių“ vadu, pravarde „Jedi“ Viktoru Jermolajevu, kuris patvirtino savo pavaldinių pasitraukimą iš Afrikos.

Po penkių dienų, rugpjūčio 27 d., jo padalinio „Telegram“ kanalas paskelbė atviresnį pranešimą, kuriame sakoma, kad „dėl pastarųjų įvykių brigada grįžta į Krymą“. Būtent okupuotame Kryme, Perevalno mieste, yra įsikūrusi „Lokių“ bazinė stovykla, kuri, kaip tikina Viktoras Jermolajevas, „neturi jokio ryšio su Rusijos gynybos ministerija“.

 

Tačiau ryšiai su kai kuriais jos vadovais buvo patvirtinti. 2023 metų balandžio 5 dieną Rusijos gynybos viceministras Yunusas-Bekas Jevkurovas, šiandien prižiūrintis visą Kremliaus karinę sistemą Afrikos žemyne, asmeniškai išvyko į Perevalno stovyklą suteikti paramos.

Tačiau pagal viešai neatskleistą informaciją iš Burkina Faso, Rusijos samdiniai skubotai išvyksta dėl nepasitenkinimo apmokėjimu už jų paslaugas. Jermolajevas jau pareiškė, kad tai „nesąmonė“.

 

Burkina Fase nuo 2023 m. pabaigos, kapitono Ibrahimo Traore, norinčio toliau užtikrinti savo režimą, prašymu Rusijos karinės ir sukarintos formacijos dalyvauja visų pirma karių rengime ir bendradarbiaujant su specialiosiomis tarnybomis.

„Lokių“ samdiniai atliko asmens apsaugos užduotį.

„Lokiai“ buvo įkurti 2023 metų kovą okupuoto Krymo teritorijoje. „Lokiai“ aktyviai dalyvauja karo veiksmuose Ukrainoje, bendradarbiauja su Rusijos pajėgomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(99)
(-79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()