Įvyko prasiveržimas. „Jie traukiasi iš gynybinių pozicijų“  ()

Sklinda kaltinimai dėl valdžios pasirinkimų.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=856739223305824&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sulaukė karių, įstatymų leidėjų ir karo analitikų kritikos dėl spartaus Rusijos armijos judėjimo į priekį Rytų Ukrainoje, rašo „Financial Times“.

„Daugelis ukrainiečių rugpjūčio 6 d. šventė savo kariuomenės įsiveržimą į Kurską, tikėdamiesi, kad šis nuotykis privers Maskvą nukreipti išteklius į naują frontą ir pakeis karo eigą Ukrainos naudai. Tačiau šios savaitės proveržis fronto linijoje strategiškai svarbiame Donecko regione sukėlė neigiamą reakciją prieš vadovybę Kyjive“, – pažymi laikraštis.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10483 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Kritikai tvirtina, kad Ukrainos pozicijas susilpnino tūkstančių kovose užgrūdintų Ukrainos karių patraukimas į Kursko operaciją.

Rusijos kariai artėja prie strategiškai svarbaus Pokrovsko miesto, šią savaitę užėmę kelis netoliese esančius miestus ir privertę silpnai apginkluotus Ukrainos dalinius trauktis iš parengtų gynybinių pozicijų.

 

Ukrainos analitinės grupės „Frontelligence Insight“ teigimu, Pokrovskas yra vienas iš dviejų svarbiausių geležinkelio ir kelių mazgų Donecko srityje, todėl jo praradimas keltų grėsmę Ukrainos kariuomenės logistikai visame regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(6)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: