„Karma pasivijo.“ Rusai pasiuto. „Ruošiame Kremliui galingą „atsaką“  ()

Rusai atvirai reiškia savo nepasitenkinimą.


YouTube mirė, teigia rusų tinklaraštininkai iš Krymo
YouTube mirė, teigia rusų tinklaraštininkai iš Krymo
© Евгений Щепинский (Stop kadras) | https://youtu.be/l0gBuDtbc8I

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos aneksuotame Kryme prorusiški tinklaraštininkai masiškai rūpinasi „YouTube“ likimu. Aktyviai palaikydami Rusiją, jie ir toliau naudojasi amerikiečių vaizdo įrašų talpykla kaip pajamų šaltiniu. Jie nenori jos prarasti, todėl naudojasi paslaugomis, leidžiančiomis apeiti apribojimus, ir ragina Rusiją derėtis su korporacijos „Google“, kuri 2022 m. paliko šią šalį, vadovybe, autoriniame straipsnyje „Krym. Realiji“ rašo Rusijos aneksuoto Krymo politinių, ekonominių ir socialinių temų stebėtoja Viktorija Veselova.

Tai ypač smogė tiems, kuriems ši vaizdo įrašų talpykla yra pajamų šaltinis. Tarp jų yra tinklaraštininkai. Tie, kurie remia Krymo aneksiją ir visišką Rusijos įsiveržimą į Ukrainą, pradėjo apeiti blokavimą. Jiems pavyko užsidirbti pinigų „YouTube“ jau daugelį metų, nepaisant to, kad jie gyvena subankrutavusioje teritorijoje ir kuria specifinį prorusišką turinį.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Šie tinklaraštininkai neatsisakė vakarietiškos „YouTube“ platformos. Kai kurie jų neslepia: iš „YouTube“ gaunamos lėšos išlieka praktiškai vienintelėmis jų pajamomis. Dabar Rusijos valdžia jas atima.

Kad Kryme yra problemų su „YouTube“, patvirtino tinklaraštininkas iš Jaltos Vadimas Ekstrimovas. Jo vaizdo tinklaraštyje rašoma apie gyvenimą šiame kurortiniame mieste, kuriame jis Krymą vadina rusišku ir remia Rusiją, vykdančią visapusišką invaziją į Ukrainą.

 

„Ši karma pasivijo ir mus. Krymo tinklaraštininkai susidūrė su tokia problema: niekaip neįmanoma paleisti transliacijos. Bet be to, yra ir kitų problemų – vaizdo įrašų kokybė“, – sako jis.

Maskvos verslininkas Aleksandras Sergejevas (Gornyj), rašantis tinklaraščius apie Krymą, nesitiki teigiamos problemos baigties. Jis prognozuoja, kad „YouTube“ problema padidins įtampą Rusijos visuomenėje. Karą remiantys tinklaraštininkai žada galingą „atsaką“ Kremliui, teigia V. Veselova.

 

„Nuo rugsėjo mėnesio viskas taip garsiai ir greitai skries sudėtingo geopolitinio fono ir ekonominės padėties fone. Ir jei dabar jie tiesiog bando mus pribaigti, tai, vaikinai, sulauksite galingo „atsako“, susijusio su tuo pačiu „YouTube“, – sakė jis savo vaizdo įraše.

Nepaisant to, kad „YouTube“ sulėtėjimą akivaizdžiai inicijavo Rusija, visuomenės veikėjai nenori susitaikyti su realybe. Ypač aktyviai veikdami Kryme, jie demonstruoja savo atkaklumą kovoje dėl „YouTube“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(9)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()