Ukraina gaus šiurpiai atrodančią, bet labai reikalingą mašiną  ()

Kroatija ruošia dovaną Ukrainai.


DOK-ING MV-4
DOK-ING MV-4
© Gamintojo nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina yra labiausiai sprogmenimis užteršta šalis pasaulyje. Ir ši padėtis tik blogės, nes karas tęsiasi, Rusija neatsisako tolimų smūgių. Ir Rusijos, ir Ukrainos pajėgos naudoja kasetinę amuniciją, kuri dažnai užteršia teritoriją nesprogusiais užtaisais. Be to, Rusija naudoja priešpėstines minas, abi pusės naudoja prieštankines minas. O kartais ir įprasti dronai, minosvaidžių sviediniai, raketos ir bombos nesprogsta taip, kaip turėtų. Tai reiškia, kad didelė Ukrainos dalis turi sprogmenų, kurie ir po dešimtmečio bus pavojingi vietiniams gyventojams.

Karas tebevyksta ir ukrainiečiams reikia greitai tvarkytis su sprogmenimis, kad Ukrainos gynėjai galėtų vykdyti savo užduotis. Taigi, Kroatija siunčia Ukrainai išminavimo robotą DOK-ING MV-4. Tai patvirtino Ukrainos ekonomikos ministrė Julija Svyrydenko. Ukraina MV-4 mašinas gerai pažįsta ir jas jau naudoja. Tai yra didelis robotas, galintis greitai išminuoti didelį plotą.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10483 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

 

DOK-ING yra Kroatijos kompanija, gaminanti sunkiasvorius robotus ir autonomines sistemas. DOK-ING gamina ne tik išminavimo, bet ir kalnakasybos įrangą. MV-4 yra vienas populiaresnių kompanijos produktų. Tai yra vikšrinis per atstumą valdomas robotas, prie kurio galima tvirtinti skirtingus įrankius – griebtuvą, buldozerio peilį, išminavimo įrangą. MV-4 yra šarvuotas, o jo operatorius gali laikytis per didesnį atstumą.

 

MV-4 gali naudoti vieną iš dviejų išminavimo priedų. Besisukančių grandinių ir svorių bugnas vienu metu apdoroja 1,8 metrų pločio juostą ir taršo gruntą iki 30 cm gylyje. Freza neturi grandinių – vietoje jų naudojami standūs besisukantys dantys. Tai leidžia pasiekti iki 35 cm gylį. Minos beveik niekada nebūna giliau. MV-4 gali per valandą nuo minų ir kitų sprogmenų išvalyti maždaug 1500 kvadratinių metrų plotą.

MV-4 gali ir daug daugiau. Tai yra galinga karo inžinerijos mašina, kuri gali šalinti kliūtis (tiek gamtines, tiek dirbtines) ir prisidėti kuriant įtvirtinimus ir barjerus priešui stabdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()