„Atstatinėjo 40 metų.“ Viskas sugriauta. Lenkija užsipuolė Rusiją. Prezidentas skelbia atpildą  ()

„Ji reikalaus kompensacijos ir padarytos žalos atlyginimo.“


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=860372239609189&set=pcb.860372426275837

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minint 85-ąsias Antrojo pasaulinio karo pradžios metines, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pabrėžė karo padarytos žalos atlyginimo svarbą, šiame kontekste paminėdamas Ukrainą.

Lenkijos vadovas tai pasakė apie įvykius Veliunyje – mieste, kurį 1941 metais bombardavo nacistinės Vokietijos pajėgos, rašo „Ukrinform“.

A. Duda priminė, kad per karą Lenkija patyrė didžiulių materialinių ir žmogiškųjų nuostolių, kurie nebuvo atlyginti. Lenkijos ekspertų skaičiavimais, materialiniai šalies nuostoliai dėl Vokietijos agresijos viršija 1,5 trilijono dolerių. Daugiau nei 70% šios sumos yra žmonių nuostolių atlyginimas, nes per karą šalis neteko 5 mln. gyventojų.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Politikas pabrėžė, kad Vokietija ne kartą atsiprašė už Lenkijai padarytas skriaudas, o „krikščioniška prasme lenkai vokiečiams atleido“.

„Mes ne kartą girdėjome žodį „atsiprašau“, daug kartų girdėjome prašymus atleisti, o žmogiškąja, krikščioniška prasme, manau, dauguma lenkų atleido... Bet atleidimas ir kaltės pripažinimas yra vienas dalykas, ir žalos atlyginimas yra kitas“, – sakė Lenkijos valstybės vadovas.

 

Šiame kontekste A. Duda teigė, kad ateityje Rusija turėtų atlyginti Ukrainai karo padarytą žalą.

„Nenorėtume, kad Ukrainai tektų atstatyti šalį savo lėšomis, kaip tai darė Lenkija 40 metų. Ukrainai reikės paramos, bet pirmiausia ji reikalaus kompensacijos ir padarytos žalos atlyginimo, o tai absoliuti agresorės Rusijos atsakomybė“, – kalbėjo Lenkijos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(7)
(109)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()