„Maskva tiesiogine prasme sudegs. Didžiausia Ukrainos ataka tik pradžia“  (1)

„Pasiekė naują lygį“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© kalhh (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/firefighter-fire-clear-278012/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-02 „Maskva tiesiogine prasme sudegs. Didžiausia Ukrainos ataka tik pradžia“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 1 d. naktį buvo surengta tolimojo nuotolio bepiločių orlaivių ataka prieš Rusijos energetikos objektus. Buvo smogta Kaširskaja ir Konakovsko kondensacinėms elektrinėms bei Maskvos naftos perdirbimo gamyklai.

Pasak „Defence Express“, nors oficialaus patvirtinimo iš Ukrainos kol kas nėra, analizuoti yra ką.  Analitikai mano, kad „antskrydžių kampanija pasiekė naują lygį“.

„Jei kalbame apie bepiločių orlaivių smūgius, tai galima drąsiai teigti, kad Maskva tiesiogine prasme sudegs nuo dabartinių oro smūgių Rusijos elektrinėms ir naftos perdirbimo gamykloms, ir tai skatins įvairūs veiksniai“, – teigia ekspertai.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Maskvos naftos perdirbimo gamykla yra Rusijos sostinės ribose, todėl smūgio į tokį svarbų objektą neįmanoma nuslėpti, nors miesto taryba teigia, kad gaisro priežastis buvo „numušto drono patekimas į technines patalpas“ (suprask, nukrito nuolaužos ir sukėlė gaisrą). Tačiau propagandistai ir Rusijos žiniasklaida rašo, kad gaisras Maskvos naftos perdirbimo gamykloje buvo „didžiausio pavojingumo“.

 

Pati naftos perdirbimo gamykla gali perdirbti 11 mln. tonų naftos per metus. Svarbu tai, kad jai tenka 40 % Maskvoje suvartojamo benzino ir 50 % dyzelino ir ji yra pagrindinė aviacinių degalų tiekėja sostinės oro uostams.

Naktį į sekmadienį Rusiją atakavo 158 Ukrainos bepiločiai orlaiviai – tai viena didžiausių bepiločių orlaivių atakų nuo tada, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)