„Jis – nebegyvas.“ Šnipinėjo Rusijai (Video)  ()

Banginį-šnipą 2019 metais aptiko norvegų žvejai, jo antkaklyje buvo laikikliai vaizdo kameroms. Jūrų tyrinėtojai išsiaiškino, kad gyvūnas galėjo slėptis nuo Rusijos kariškių.


Hvaldimiras
Hvaldimiras
© Ein Dahmer, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hvaldimir_7209.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-03 „Jis – nebegyvas.“ Šnipinėjo Rusijai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijos vandenyse buvo aptikta negyva beluga (baltasis banginis) vardu Hvaldimiras. Rusai galėjo išmokyti jį šnipinėti, teigia tyrėjas Sebastianas Strandas, kelerius metus dirbęs su banginiu.

„Šiandien jis buvo rastas negyvas. Panašu, kad jo kūne yra išorinių paukščių sužalojimų. Norint rasti atsakymus į visus klausimus, reikia atlikti skrodimą“, – sakė ekspertas.

[Mega gimtadienio rinkinukas] Bent 200€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus“ išmanieji telefonai ir „Xiaomi“ kameros (Video)
6338 3

Specialus gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

1) „OnePlus 12“ - 16GB+1TB, globalios versijos išmanieji telefonai, dovanų 100W įkrovikliai

2) „Xiaomi Outdoor Camera BW300“ + 4W, 5V saulės panelė

3) „OnePlus Nord 4“ - 12+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

4) „OnePlus Nord CE4 Lite 5G“ - 8+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

Išsamiau

Norvegijos žuvininkystės ir pakrančių administracijos ministerija patvirtino gyvūno mirtį. Skelbiami vaizdai, kuriuose matyti, kaip kranas iškelia belugą iš vandens.

Gelbėtojas Dougas Anfindsenas sako, kad banginį iš tolo stebėjo rugpjūčio 31 d., 12 val. vietos laiku. Banginis laisvai plaukiojo vandenyje, tačiau jau 14 valandą 30 minučių Stavangerio miesto uoste gyvūnas buvo pastebėtas gulintis ant vandens.

 

Liepos pabaigoje jis buvo perkeltas į fiordą šiaurinės Finmarko provincijos rytuose, kad būtų su kitomis belugomis.

Hvaldimiras yra norvegiško žodžio hval (banginis) ir rusiško vardo Vladimiras junginys. Šis vardas yra tiesioginis ryšys su Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Putinu.

 

Pirmą kartą banginį-šnipą Norvegijos žvejai aptiko 2019 m. Žurnalistai manė, kad gyvūnas buvo apmokytas šnipinėti Rusijos kariniam jūrų laivynui, nes buvo su antkakliu, ant kurio buvo sumontuotos vaizdo kameros. Ant antkaklio buvo užrašas „Petersburg 2019 equipment“.

Maskva niekada to nekomentavo. Organizacijos „OneWhale“ patarėjas norvegas Inge Wegge sako, kad Rusijoje yra bazė, skirta treniruoti delfinus, kad jie galėtų dalyvauti karinėse operacijose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(5)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()