Keliasdešimt tūkstančių karstų. Rusai bando nustatyti, kiek jų žuvo  ()

Išvados buvo pagrįstos oficialiais pranešimais spaudai, publikacijomis žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, taip pat dokumentais, pagrįstais naujų kapų stebėjimu kapinėse.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© 3 окрема штурмова бригада (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=482949114689713&set=pcb.482949551356336

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomas Rusijos portalas „Mediazona“ ir BBC (Rusijos redakcija) pranešė, kad žurnalistinio tyrimo metu jie suskaičiavo beveik 66,5 tūkst. Rusijos karius, žuvusius Ukrainoje po to, kai šalyje prasidėjo plataus masto karas.

Išvados buvo pagrįstos oficialiais pranešimais spaudai, publikacijomis žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, taip pat dokumentais, pagrįstais naujų kapų stebėjimu kapinėse.

„Rugpjūčio 30 d. žinome 66 471 Rusijos kario, žuvusio kare Ukrainoje, pavardes“, – „Telegram“ rašė „Mediazona“.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Kaip pažymėjo portalas, tikrasis žuvusiųjų skaičius tikriausiai yra daug didesnis.

Balandžio viduryje abi redakcijos pranešė, kad nustatė per 50 tūkst. žuvusių rusų karių pavardes.

Šių metų vasario pabaigoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis žuvusių Ukrainos karių skaičių įvertino 31 tūkst. – priminė AFP.

 

Rusijos pusė apie savo karinius nuostolius praneša labai retai, remdamasi valstybės paslapčių taisyklėmis. Birželio pradžioje vykusiame susitikime su užsienio naujienų agentūromis Vladimiras Putinas atsisakė patikslinti Rusijos armijos nuostolius Ukrainoje, teigdamas, kad jie yra mažesni už ukrainiečių „santykiu 1:5“.

2023 metų rugpjūtį „New York Times“, remdamasis JAV valdžios atstovais, Rusijos armijos nuostolius įvertino maždaug 120 000 karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(7)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: