„Įnirtingos kovos.“ Krito... Ukrainiečiai traukiasi  ()

Situacija sunki.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=861020262877720&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgų vadovybė nusprendė išvesti karius iš Glibokės miestelį Charkivo srityje. Tai buvo padaryta, nors miestas buvo laikomas svarbiu ukrainiečių pasipriešinimo tašku.

Dabartinę Ukrainos karių situaciją okupuotose Charkivo srities teritorijose patvirtino puolimo bataliono „Achilas“ vado pavaduotojas Olesas Maliarevičius.

„Tai labai svarbi vieta. Priešas sukaupė nemažus rezervus ir bando susigrąžinti anksčiau prarastą teritoriją. Vyksta intensyvūs išpuoliai. Dabar šioje srityje esame gynyboje ir tvirtai laikomės savo gynybos linijų“, – aiškino jis.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Kariškis atskleidė, kad jo minimi Rusijos rezervai yra nuolat rotuojami. Kariai aktyvioje fronto linijoje išbuvo maždaug savaitę, todėl gali padidėti atakų prieš ukrainiečių gynybą skaičius.

Geolokacijos duomenys rodo, kad Glibokės miestelį užėmė rusai, o ukrainiečiai pasitraukė į tolimesnes gynybines linijas. Tarp Ukrainos ir Rusijos pajėgų yra pilkoji zona, kurioje vyksta įnirtingos kovos dėl šios teritorijos kontrolės. 

„Azovo“ vadas majoras Maksimas Žorinas taip pat pakomentavo dabartinę ukrainiečių padėtį Charkivo srityje. Kariškis paaiškino, kad pastarosiomis savaitėmis padaugėjo Rusijos atakų, tačiau 3-osios puolimo brigados „Azovas“ atsakomybės zonoje vyksta stabilizavimo darbai.

 

„Atlikę sėkmingus puolimus ir išlaisvinę teritorijas, dabar turime konsoliduoti ir užsitikrinti savo pozicijas “, – rašė jis.

Žorinas patvirtino ankstesnius Oleso Maliarevičiaus žodžius, kad šiuo metu Glibokės apylinkėse vyksta intensyviausios kovos. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(20)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()