„Neprisipažino nei viena šalis.“ Fronte pasirodė ginklai kurių ten tikrai neturėtų būti (Foto)  ()

Nudažyti specifiniais žaliais dažais.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=859093636403716&set=pcb.859093676403712

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau kurį laiką socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose užfiksuota neseniai į Ukrainą atkeliavusi nauja technika – 122 mm savaeigės haubicos „2S1 Gvozdika“. Kaip pažymi „Defense Express“ svetainės analitikai, ši paslaptinga parama, kurios nepripažino jokia vyriausybė, gali būti iš Bulgarijos.

Anot analitikų, tai, jog jos nudažytos specifiniais žaliais dažais rodo jų kilmę iš šios Balkanų šalies, pietryčių Europoje.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10483 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Tuo pat metu dar vienas požymis, leidžiantis manyti, kad nauji ukrainiečių ginklai atkeliauja iš Bulgarijos, yra pranešimai pirmaisiais 2024 m. mėnesiais, kai Bulgarija „ruošėsi pristatyti Ukrainai tam tikrą kiekį savo įrangos iš sandėlių, ypač raketas „Gvozdika“, skaitome „Defense Express“.

Praėjusių metų pradžioje Sofijos žinioje turėjo būti 48 haubicos  „2S1 Gvozdika“, – remiantis „The Military Balance 2023“ ataskaitos duomenimis, tačiau nėra žinoma, kiek mašinų galėjo būti pristatyta iš sandėlių į Kyjivą. „Defense Express“ analitikai pabrėžia, kad ginklų perdavimas įvyko „paslaptingoje atmosferoje“. Ekspertai taip pat primena, kad tai gali lemti pernai kilusios problemos dėl Bulgarijos vyriausybės, blokavusios 100 vnt. BTR-60 transporterių perkėlimą į Ukrainą.

 

Kyjivas gavo haubicų  „2S1 Gvozdika“ ir iš Lenkijos. 2023 metais Varšuva į frontą išsiuntė 22 šio ginklo pavyzdžius, o pastarosiomis dienomis Ukrainos ginkluotąsias pajėgas turėjo palaikyti haubicos iš Suomijos – tai rodė specifinis jų kamufliažas.

Minėtos haubicos  „2S1 Gvozdika“, yra sovietiniais laikais pagaminta įranga. Ši 122 mm savaeigė haubica datuojama 1967 m., kai buvo pagamintas pirmasis 2S1 prototipas. Serijinė gamyba prasidėjo po ketverių metų, 1971 m., ji taip pat buvo vykdoma Lenkijoje ir Bulgarijoje.

 

„Gvozdika“ turi maždaug 300 AG galią generuojantį variklį, kuris leidžia pasiekti iki 60 km/h kelyje ir maždaug 5 km/h greitį vandenyje.

Maksimalus šios haubicos naudojamų labai sprogstamųjų sviedinių nuotolis viršija 15 km. Tačiau naudojamos ir kasetės su raketomis, aprūpintomis papildomu raketiniu varikliu, kurių dėka „Gvozdikos“ šūvio nuotolis siekia beveik 22 km. Paprastai 2S1 salone yra 40 šovinių, tačiau jei transporto priemonė turi kirsti vandens telkinį, tai turėtų būti sumažinta iki 30.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(3)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()