„Apytikslis atstumas iki Ukrainos yra apie 800 km. Šis ginklas yra nenugalimas“ (Foto)  (1)

Kremlius tvirtina, kad ginklas yra „nenugalimas“.



© Ekrano kopija | https://x.com/NewsIADN/status/1710329404608655415/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du tyrėjai iš Jungtinių Valstijų Deckeris Evelethas ir Jeffrey'us Lewisas nustatė galimą vietą, kur Rusija galėtų įrengti branduolinės raketos 9M730 „Burevestnik“ paleidimo įrenginius. Jie atidžiai ištyrė Rusijos Federacijos branduolinių saugyklų palydovines nuotraukas.

Ypatingas dėmesys buvo atkreiptas į tašką, esantį 70 km į vakarus nuo Vologdos ir 366 km į šiaurę nuo Maskvos.

Analitikai publikavo 2024 metų liepos 26 dieną darytas objekto nuotraukas. Nuotraukoje matyti penkios aikštelės, sujungtos keliais. Apytikslis atstumas iki Ukrainos yra apie 800 km.

Evelethas pažvelgė į didelės raiškos vaizdus ir teigia, kad mato „branduolinės kovinės galvutės ir raketų patikros įrenginius“. Jo vertinimu, rusai kuria „pavojaus signalo sistemą“.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Titan Army“ portabilaus Android 4K ekrano premjera! Įspūdingas daiktas kiekvienam
4101

„Titan Army V32D4U Pro“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Titan Army V32D4U Pro“ - portabilus Android 4K ekranas

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius

3) „Titan Army P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Jis taip pat pastebėjo devynias paleidimo aikšteles, suskirstytas į tris grupes. Kiekviena grupė yra apsupta pylimais. Netoliese yra penkios branduolinių užtaisų saugyklos.

 

2023 m. spalį „The New York Times“ pranešė apie kai kurias naujausios Rusijos raketos ypatybes. Žurnalistų surinktais duomenimis, raketa 9M730 „Burevestnik“ (arba NATO klasifikacija SSC-X-9 „Skyfall“) turi branduolinį variklį. Fiziniai matmenys – ilgis paleidimo metu – 12 m, skrydžio metu – 9 m, nosis yra elipsės formos, 1 m x 1,5 m.

Ekspertų vertinimu, raketa gali sunaikinti teritorijas miestuose ir yra skirta „antram strateginio nuotolio smūgiui“ (tai yra po pirmosios branduolinių bombų bangos). Žinoma apie 13 bandomųjų „Burevestnik“ paleidimų, kurie baigėsi nesėkmingai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(6)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)