„Tapo didžiausiu rusų košmaru.“ Jie jau fronte (Video)  ()

„Bradley“ yra vienos mėgstamiausių ukrainiečių pėstininkų kovos mašinų. Iš dalies dėl „Operation Desert Storm“ paketo.



© https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:M2_Bradleys#/media/File:Combined_Resolve_II_Gunnery_140612-Z-LX764-002.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai itin giria amerikietiškas pėstininkų kovos mašinas M2A2 „Bradley“ Šios mašinos šarvai puikiai apsaugo karius nuo kulkosvaidžių ugnies ir net artilerijos sviedinių skeveldrų, o automatinę patranką M242 „Bushmaster“ ukrainiečiai vadina „snaiperio šautuvu“. Ukrainiečiai jau gavo kelis šimtus M2A2 „Bradley“ su ODS („Operation Desert Storm“) paketu. Šie šarvuočiai tapo didžiuliu rusų košmaru.

„Bradley ODS“, kaip galite suprasti, yra standartinis „Bradley“ su 1991 metais pirmajame Persijos įlankos kare išmoktomis pamokomis. Taktinė navigacijos sistema, akių nepažeidžiantis lazerinis atstumo matuoklis, papildoma apsauga nuo raketų, šiek tiek papildomos vietos daiktams salone – tai tik dalis ODS paketo atneštų atnaujinimų. Įdomu tai, kad ODS versijos „Bradley“ turi net šildytuvą maistui. Ukrainiečiams jo nelabai ir reikia, bet gerais šarvais, mašinos valdymu ir kabinos išplanavimu jie džiaugiasi.

[Mega gimtadienio rinkinukas] Bent 200€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus“ išmanieji telefonai ir „Xiaomi“ kameros (Video)
6338 3

Specialus gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

1) „OnePlus 12“ - 16GB+1TB, globalios versijos išmanieji telefonai, dovanų 100W įkrovikliai

2) „Xiaomi Outdoor Camera BW300“ + 4W, 5V saulės panelė

3) „OnePlus Nord 4“ - 12+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

4) „OnePlus Nord CE4 Lite 5G“ - 8+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

Išsamiau

M2A2 „Bradley“ pėstininkų kovos mašinos turi puikius šarvus. Visa mašina sukurta taip, kad padidintų įgulos išgyvenimo šansus. Ukrainiečių kariai pamena kaip kontrpuolimo Zaporižios srityje metu vieno „Bradley“ įgula iš pradžių manė, kad Rusijos apšaudymas tėra lietus. „Bradley“ atlaiko kulkosvaidžių ugnį, net 30 mm kulkas (priklausomai nuo atstumo ir atakos kampo, žinoma). Be to, „Bradley“ įgulą apsaugo ir kai į mašiną pataiko dronas ar po jos vikšru sprogsta mina. „Bradley“ gali būti sunaikintas, bet įgulą apsaugos.

 

Ukrainiečiai taip pat giria „Bradley“ mobilumą, kuris, kaip paaiškėjo, yra netgi geresnis nei nurodyta specifikacijose. Pavyzdžiui, vienas ukrainiečių karys teigė, kad jam pavyko pasiekti didesnį greitį nei nurodytas 60 km/val. Negana to, vairuotojas pasakojo, kad „Bradley“ valdymas yra intuityvus ir jį vairuoti galima išmokti per 15 minučių. Kautynėse vienas „Bradley“ išlipo iš  500 kg aviacinės bombos palikto kraterio.

Kariai giria ir ginkluotę – 25 mm M242 „Bushmaster“, pasak ukrainiečių, gali pataikyti į kario dydžio taikinį iki 3 km atstumu. Balistinis kompiuteris automatiškai apskaičiuoja visus nustatymus, todėl taiklumas yra labai geras net kai taikinys juda. „Bushmaster“ pliekia 200 šūvių per minutę greičiu ir yra sunaikinusi ne vieną rusų šarvuotį. Bet jei reikia „Bradley“ rusų tankus gali naikinti TOW raketomis, kurios lekia beveik 4 km.

 

M2A2 „Bradley ODS“ sveria 27 tonas – yra lengvesnis nei, pavyzdžiui, CV90 ar „Puma“. Nepaisant to, „Bradley“ viduje gerai telpa trijų žmonių įgula ir septyni kariai. Verta paminėti, kad Ukrainoje kai kuriuose įrašuose buvo matyti, kad iš „Bradley“ išlipa iki aštuonių karių. Prieš ODS versiją standartiniuose „Bradley“ tilpo 6 keleiviai. Tiesa, ukrainiečiai teigia, kad oro kondicionavimo sistema galėtų būti geresnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(2)
(61)

Komentarai ()