Drebinanti žinia iš Rusijos savanorių. „Pasiruoškite netikėtumams“  ()

„Pareigūnai įspėja, kad niekada to nepasakys viešai“.


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=859027189743694&set=pcb.859027309743682

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-03 Drebinanti žinia iš Rusijos savanorių. „Pasiruoškite netikėtumams“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Le Monde“, Rusijos savanoriai buvo pašalinti iš Kursko operacijos.

Kariniu požiūriu aktyvesnė kraštutinių dešiniųjų Rusijos savanorių grupė pripažino, kad Kursko operacija jiems buvo netikėta ir jie iki pat pradžios nežinojo, kad kažkas buvo suplanuota.

Pažymima, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas nusprendė neleisti Rusijos sukilėliams dalyvauti drąsioje Kyjivo operacijoje.

„Rusijos laisvės“ legionui vadovaujantis politikas Ilja Ponomarevas ir Rusijos savanorių korpuso (RSK) vadas Denisas „White Rex“ Kapustinas patvirtino, kad jų daliniai neįtraukti į Kursko sritį besiveržiančias pajėgas.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Abu vyrai taip pat patvirtino daug jautresnę informaciją, kuri pastarosiomis savaitėmis tapo vieša paslaptimi Kyjive, bet kurios joks pareigūnas viešai nekomentuos: Generalinis štabas pašalino GUR, koordinuojančią Rusijos sukilėlius ir vykdančią savo operacijas priešo teritorijoje, nuo Kursko operacijos arba bent jau nuo pradinės jos puolimo fazės.

„Tai buvo netikėta, ir mes nebuvome pakviesti dalyvauti, nors mes to norėtume.“ Tačiau dviejų Rusijos sukilėlių grupuočių lyderiai neslėpė susižavėjimo Ukrainos kariuomenės sėkme Rusijoje – operacija, kuri „pranoko visus lūkesčius“ ir turėjo „guodžiantį“ rezultatą.

 

Dvi grupės, kurios pavasarį dalyvavo GUR karinėse operacijose abiejose sienos pusėse po gegužės 10 d. į šiaurę nuo Charkivo pradėto Rusijos puolimo, vis dar patiria tam tikrą ukrainiečių nepasitikėjimą.

I. Ponomarevas lengvai pripažįsta dvi pagrindines kliūtis Rusijos sukilėliams. Pirma, tai personalas, logistika ir saugumas.

 

„Tik 5% kandidatų į „Rusijos laisvės“ legioną sugeba ištrūkti iš Rusijos ir pereiti per visus Ukrainos specialiųjų tarnybų filtrus“, – sakė jis. Antroji kliūtis yra politinė ir liečia ne tik Ukrainą.

„Mums trūksta paramos Europoje ir JAV, nes niekas nenori, kad Rusijoje keistųsi režimas“, – sakė jis. Per savo keliones į Vakarų sostines I. Ponomarevas sakė sutinkantis „vis daugiau pareigūnų, kurie privačiai prisipažįsta netikintys, kad konfliktas baigsis be pokyčių Kremliuje, tačiau įspėja, kad niekada to nepasakys viešai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(6)
(83)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: