Avarija atominėje elektrinėje Ukrainoje! „Ankstesnės prognozės neigiamos“  ()

Ukrainiečiai pašiurpo išgirdę naujieną.



© Leo211 (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:South_Ukraine_Nuclear_Power_Plant#/media/File:%D0%9F%D0%90%D0%95%D0%A1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 4 dieną pranešta, kad Pietų Ukrainos atominėje elektrinėje įvyko avarija. Jos priežastys nėra atskleidžiamos, tačiau ukrainiečiai pašiurpo, nes šios naujienos sutapo su didele Rusijos dronų ir raketų ataka. Tačiau panašu, kad ši avarija nėra tiesiogiai susijusi su Rusijos atakomis.

Pietų Ukrainos AE yra Mykolajivo srityje, 350 km į pietus nuo Kyjivo. Tai yra antra pagal dydį atominė elektrinė Ukrainoje, labai svarbus objektas šalyje. Rusijos pajėgos 2022 metais stūmėsi link šios elektrinės. Tų metų rugsėjo 19 dieną elektrinė buvo apšaudyta artilerija ir raketomis. Viena raketa sprogo per 300 metrų nuo reaktorių, išdaužė elektrinės pastatų langus, bet pačių reaktorių nepažeidė.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Reaktoriai ir dabar nepažeisti, radiacijos nutekėjimo pavojaus nėra. Tačiau vienas iš trijų Pietų Ukrainos AE blokų turi sumažinti elektros gamybą. Suremontuoti jį planuojama tik kitą savaitę. Šiuo metu Ukrainos gyventojai kenčia nuo nuolatinių elektros tiekimo sutrikimų. Jie kyla dėl to, kad nespėjama tvarkyti rusų apšaudytų elektros tinklų objektų. Rusija nuolat taikosi į Ukrainos energetikos infrastruktūros objektus, todėl elektros tiekimas daug kur stabdomas, kad būtų galima pašalinti padarytą žalą. Dabar kai Pietų Ukrainos AE neveikia visu pajėgumu, ankstesnės prognozės apie pilnavertė elektros tiekimo atnaujinimą tikrai neišsipildys.

 

Įdomu, kad apie Pietų Ukrainos AE girdėsime ir dažniau. Nepaisant to, kad Ukraina yra paskendusi nesibaigiančiame kare, šių metų gegužės 8 dieną prasidėjo pasiruošimas dar dviejų blokų statybai. Jie naudos jau ne sovietines, o amerikiečių „Westinghouse“ kompanijos technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()