Liko 7 km. „Tris kartus daugiau nei per visus 2023 m.“  ()

Didžiausias puolimas vyko Pokrovsko logistikos mazgo kryptimi.


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=859027219743691&set=pcb.859027309743682

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūros AFP duomenimis, 2024 metų rugpjūtį Rusijos kariai užėmė 477 kvadratinius kilometrus Ukrainos teritorijos, o tai yra didžiausias padidėjimas per mėnesį nuo 2022 metų spalio. 

Apie tai informuoja DW.

AFP tvirtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos padidino užimtos teritorijos plotą daugiau nei 1100 kvadratinių kilometrų dėl puolimo Rusijos Federacijos Kursko srityje vos prieš dvi savaites. Dėl to puolimas sulėtėjo ir, remiantis skaičiavimais, dabar Ukrainos kariuomenė užima nuo 1150 iki 1300 kvadratinių kilometrų Rusijos Federacijos Kursko srities.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

„Rugpjūčio mėnesį Rusijos kariai Ukrainoje kasdien veržėsi į priekį po 15 kvadratinių kilometrų, daugiausia rytinėje Donecko srities dalyje. Didžiausias puolimas vyko Pokrovsko logistikos mazgo kryptimi, o sekmadienio pabaigoje Rusijos armija priartėjo prie miesto mažiau nei per septynis kilometrus“, – pažymi agentūra.

 

Taip pat AFP pabrėžia, kad Rusijos armija nuo 2024 metų pradžios užėmė 1730 kvadratinių kilometrų Ukrainos teritorijos, o tai yra tris kartus daugiau nei 2023 metais, kai jos laimėjimus panaikino Ukrainos kontratakos.

Rugsėjo 1-ąją Rusija užėmė 18 procentų Ukrainos teritorijos, skaičiavo AFP.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(49)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: