„160 orlaivių. Bombarduosime viską“  ()

„Šiandien tik tinginiai dar nepasakė.“


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=861646042815142&set=pcb.861646079481805

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina jau seniai prašo JAV leisti atakuoti ne tik Rusijos sieną, bet ir amerikietiškais tolimojo nuotolio ginklais smogti kariniams taikiniams Rusijos Federacijos teritorijoje. Visų pirma kalbame apie Rusijos aerodromus, iš kurių jau trečius metus iš eilės kone kasdien kyla Rusijos lėktuvai, paleidžiantys mirtinas raketas į Ukrainos miestus. Neseniai lankydamasis JAV Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas aukštiems Amerikos administracijos atstovams perdavė sąrašą taikinių, esančių giliai Rusijos teritorijoje, į kuriuos Kyjivas nori smogti Vakarų gamybos tolimojo nuotolio raketomis, pirmiausia amerikiečių ATACMS.

Ukrainos teisę smogti kariniams taikiniams giliai Rusijos teritorijoje pripažįsta ne viena Europos šalis, anądien tai paskelbė Čekijos užsienio reikalų ministras. Tačiau Vašingtonas vis dar tvirtai laikosi savo pozicijų. Kaip pranešė „The Economist“ rugsėjo 2 d., kitą savaitę kasmetinės JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose, Zelenskis turės paskutinę galimybę prieš Amerikos rinkimus įtikinti Bideną persvarstyti savo poziciją dėl apribojimų naudoti amerikiečių ginklus smūgiams giliai į Rusiją.

Geekmaxi 7-ojo gimtadienio išpardavimas! El. dviračiai, el. paspirtukai, energijos stotelės, žaidimų monitoriai ir kt. + įspūdingi prizai
5022 5

„7th Anniversary Sale“

„Lucky Draw“ žaidimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P27GR“ - 27 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Eleglide M2 (27.5")“ el. dviratis - technologijos.lt komandos išbandytas ir rekomenduojamas

4) „KuKirin G2 Pro“ el. paspirtukas - 2024 metų modelis, 600W, off-road tipo, 58 km, 45 km/h

Išsamiau

Karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas interviu „Glavred“ papasakojo, kokia yra tikimybė, kad JAV vis tiek leis Ukrainai amerikietiškais ginklais smogti gilyn į Rusijos Federacijos teritoriją.

Kokia tikimybė, kad JAV savo ginklais panaikins apribojimus smogti giliai į Rusijos teritoriją? Ar Umerovo ir Jermako kelionė į JAV, kurios metu amerikiečiams buvo pateiktas taikinių Rusijos Federacijos teritorijoje sąrašas, davė teigiamų rezultatų šiame procese?

 

Manau, kad sąrašas, kurį pareigūnai atvežė į Jungtines Amerikos Valstijas, neturi nieko bendra su pačiu vizito tikslu. Nes JAV pozicija šiuo klausimu aiški ir suprantama. Lygiai taip pat buvo ir su lėktuvais. Šiandien tik tinginiai dar nepasakė, kad Ukrainai turi būti suteikta galimybė smogti amerikiečių ginklais visu diapazonu. Negaliu įvardyti nė vieno politiko ar Europos Sąjungos pareigūno, kuris apie tai nekalbėjo. Tačiau Jungtinės Valstijos tvirtai laikosi savo pozicijos.

Todėl apribojimas smogti Rusijos teritorijai amerikietiškais tolimojo nuotolio ginklais išlaikymas yra išimtinai politinis Joe Bideno sprendimas. Ir vargu ar tai artimiausiu metu pasikeis.

Gali būti du variantai: arba šis sprendimas visiškai nepasikeis, kol nepasikeis Bideno administracija, tai yra, draudimas galios dar mažiausiai šešis mėnesius; arba jis gali pasikeisti prasidėjus rinkimų kampanijai rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje arba arčiau rinkimų datos, nes galbūt JAV demokratų partija norės pasinaudoti tuo, kad įrodytų, jog amerikietiški ginklai pranašesni už rusiškus. Tačiau manau, kad antrojo varianto tikimybė yra minimali.

 

Matyt, JAV turi savo scenarijų šiai karinei kampanijai vykdyti ir jos griežtai laikosi, kad ir ką kas besakytų. Baltieji rūmai turi savo viziją ir elgiasi taip, kaip jiems atrodo tinkama. Todėl jau praradau visas viltis.

Turime pasikliauti tuo, ką turime. Mes turime dronus, vadinasi, turime juos masiškai štampuoti ir leisti 160 vienetų partijomis į Rusijos taikinius, bombarduodami viską, ką galime susprogdinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(4)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: