„Rusija puolė į paniką.“ Pasipylė ugninis lietus. Danguje pirmą kartą pasirodė „Drakonas“ (Video)  ()

Galima priversti priešo dalinius bėgti iš savo pozicijų.


Liepsnos miškelyje, fronte
Liepsnos miškelyje, fronte
© Stop kadras | https://x.com/herooftheday10/status/1830588960214798779?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1830588960214798779%7Ctwgr%5E19e2edc50f499bb1be94682cc7792fb8d67e0f00%7Ctwcon

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bepiločiai nuo pat pradžių buvo vienas pagrindinių karo Ukrainoje elementų. Tai ginklas, galintis sunaikinti net stipriai šarvuotas transporto priemones. Dabar ukrainiečiai sugalvojo, kaip dar labiau padidinti puolimo pajėgumus. Jie parodė droną „Drakoną“.

Dronus naudoja abi konflikto pusės – tiek ukrainiečiai, tiek rusai. Iš fronto ne kartą atkeliavo įrašai, kuriuose matyti, kaip dronai-kamikadzės smarkiai smogė tankams ir artilerijos dalims, visiškai juos sunaikindami. Šie nedideli įrenginiai taip pat gali gabenti įvairius krovinius, pavyzdžiui, granatsvaidžių sviedinius, kurie nuotolinio valdymo pulto pagalba numetami į priešo pozicijas.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 108-ojoje nepriklausomoje sausumos gynybos brigadoje „Be šansų“ tarnaujantys kariai surado dar vieną nepilotuojamų orlaivių pritaikymą, tęsiantis konfliktui Ukrainoje. Kalbama apie drono pavertimą skraidančiu liepsnosvaidžiu. Jo panaudojimas „sukelia Rusijai paniką“, – rašė Ukrainos žurnalistas Andrijus Capiljenka, karo korespondentas.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10483 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Šio naujo įrenginio veikimas parodytas vaizdo įraše. Jame matyti, kaip dronas sklando virš nedidelio miško ir ugnies srove iš viršaus „aplieja“ paslėptus priešus. Ukrainiečiai neatskleidžia, kokiu konkrečiu mišiniu kurstė liepsnas ir ar konstrukcijoje yra papildomų elementų, pagreitinančių ugnies „smūgį“.

 

Šio tipo ginklų efektyvumas karyboje taip pat nežinomas. Tačiau įrašas rodo, kad „drakono dronu“ galima priversti priešo dalinius bėgti iš savo pozicijų. Tuo pačiu metu nepilotuojamų orlaivių purškiamos liepsnos gali būti naudojamos įrangai sunaikinti: šaulių ginklams, šaudmenims, prastai šarvuotos transporto priemonėms, kurias gali neigiamai paveikti aukšta temperatūra (įskaitant kuro ir stabdžių linijų pažeidimus ir pan.).

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat tobulina savo dronus-kamikadzes. Pastaraisiais mėnesiais jos išsprendė problemą, kad dažnai vieno naudingojo krovinio, pakabinto po orlaiviu-kamikadze, nepakako stipriai šarvuotai priešo įrangai sunaikinti. Dažniausiai buvo naudojamos kasetinės amunicijos bombos arba PG-7VL granatos iš RPG-7 granatsvaidžių. Pastarosios gali pramušti į iki 500 mm storio šarvus, tačiau jų nepakanka kovai su storesniais šarvais.

Problema buvo išspręsta naudojant granatas su tandemine kovine galvute, t. y. turinčias dvi kumuliacines galvutes. Gaisrą sukeliančių bepiločių orlaivių buvimas fronte yra įrodymas, patvirtinantis tezę, kad nepilotuojami orlaiviai šiuo metu yra viena svarbiausių kovos priemonių, o jų tobulinimas leidžia įgyti pranašumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: