„7 km nuo Lietuvos.“ Baltarusija mobilizavo armiją ir „Wagner.“ Tankai jau prie pat Vilniaus (Žemėlapis)  ()

Baltarusija dislokavo įrangą ir karius.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Информационное агентство БелТА (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PMC_wagner_in_belarus_3.png

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-05 „7 km nuo Lietuvos.“ Baltarusija mobilizavo armiją ir „Wagner.“ Tankai jau prie pat Vilniaus (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija prie sienos su Lietuva dislokavo Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų 19-osios mechanizuotosios brigados taktinę grupę, pranešė stebėsenos grupė „Belaruski Hajun“.

Pasak „Belaruski Hajun“, rugpjūčio 31 d. Zaslonovo stotyje buvo formuojamas traukinys su Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų 19-osios mechanizuotosios brigados (karinis dalinys 71327) technika.

Rugsėjo 1 d. traukinys buvo pastebėtas Minsko pakraštyje, judantis į vakarus.

Vėliau tą pačią dieną 15.30 val. traukinys atvyko į Gudogajaus stotį (Gardino sritis). Kaip pranešama, stotis yra už septynių kilometrų nuo sienos su Lietuva.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
5040 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Prie Lietuvos sienos buvo dislokuota 19-osios mechanizuotosios brigados taktinė grupė, kurią sudarė iki dviejų motorizuotų šaulių kuopų (14 pėstininkų kovos mašinų BMP-2, 2 medicinos automobiliai „Mul“), tankų kuopa (10 tankų T-72B, 1 išminavimo automobilis BREM-1), viena minosvaidžių baterija (6 120 mm minosvaidžiai 2S12 „Sani“) ir kitos transporto priemonės. Iš viso buvo dislokuota 38 vienetai technikos ir apie 250 karių.

 

„Šiuo metu Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų daliniai nekelia karinės grėsmės Lietuvai“, – pažymėjo „Belaruski Hajun“.

Be to, Ukrainos žvalgybos duomenimis, Baltarusija prie sienos su Ukraina sutelkė savo armiją ir „Wagner Group“ samdinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(43)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()