„Jie artėja prie sprendimo.“ Nereali žinia iš JAV. „Tai gali pakeisti visą karo eigą“ (Video)  ()

Raketos būtų naudojamos kartu su Ukrainai perduotu lėktuvu F-16.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Defense Visual Information Distribution Service (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/maj-ryan-mobley-706th-fighter-squadron-assistant-0ca13b

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Reuters“, prezidento Joe Bideno administracija artėja prie sprendimo dėl JASSM raketų perdavimo Ukrainai pritarimo. Tai dar vienas ginklas, kurio panaudojimas fronte gali reikšmingai paveikti konflikto eigą.

Informaciją apie planuojamą raketų AGM-158 JASSM perdavimą Ukrainai pranešė „Reuters“, remdamasis neoficialiais šaltiniais JAV administracijoje. Nors sprendimas dar oficialiai nepatvirtintas, teigiama, kad prezidentas Bidenas nori tiekti šias raketas Ukrainai.

„Reuters“ šaltinių teigimu, naujų ginklų perdavimo procesas užtruktų iki kelių mėnesių, per kuriuos administracija turi išspręsti su pristatymu susijusias „technines problemas“. Raketos būtų naudojamos kartu su Ukrainai perduotu lėktuvu F-16.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
5040 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

AGM-158 JASSM yra moderni sparnuotoji raketa, kurios veikimo nuotolis yra maždaug 300 km (pagrindinė versija) ir daugiau nei 1000 km (JASSM-ER variantas).

Svarbus ginklo privalumas yra jo slaptos savybės, dėl kurių sunku aptikti ir su juo kovoti. Svarbus bazinės versijos pranašumas yra kovinės galvutės svoris – visos raketos masei viršijant 1000 kg, kovinė galvutė sveria net 454 kg.

 

JASSM-ER variantas, kurio nuotolis viršija 1000 km, kovinės galvutės svoris yra mažesnis – norint padidinti nuotolį, išlaikant tuos pačius raketos matmenis ir svorį, reikėjo sumažinti kovinę apkrovą papildomo kuro naudai. Viena iš JASSM raketų naudotojų yra Lenkija.

Ukrainai perdavus JASSM raketas, Kyjivas įgis naujų galimybių atakuoti taikinius Rusijos užnugaryje. Tačiau tikroji šių ginklų svarba priklauso nuo politikos ir Kyjivui taikomų apribojimų dėl laisvės naudoti vakarietiškus tolimojo nuotolio ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()