„Dega viskas. Minosvaidžiai, granatos, šoviniai.“ Fronte įvyko košmaras (Video)  ()

Fronte pasirodė naujas rusų siaubas ir košmaras.



© Ekrano kopija | https://x.com/TreasChest/status/1831413004849836433

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar dronai ant okupantų numeta 2500 °C degimo temperatūros termito mišinį, kuris degina geležį ir detonuoja priešo šovinius.

Ukrainos pajėgos pradėjo naudoti nepilotuojamus orlaivius „Drakon“, kurie po jomis esančią teritoriją degina termito mišiniu. Bepiločio orlaivio veikimo detalės atskleidė „Bild“.

Leidinio teigimu, praėjusių metų pabaigoje Ukrainos kariuomenė galvojo, kaip panaudoti termitą kartu su dronais.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10553 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Dėl to ukrainiečiaia nusprendė po standartiniu FPV (pirmojo asmens vaizdo) dronu patalpinti 500 g termito – degančių geležies oksido ir aliuminio granulių mišinio. Tokio drono operatorius turi nuotoliniu būdu sukelti cheminę reakciją, prieš pat aptinkant taikinį apylinkėse, kad įrenginys galėtų jį sudeginti.

 

Kaip pastebi straipsnio autoriai, termito mišinio degimo temperatūra yra apie 2500 °С. To pakanka, kad per kelias sekundes geležis sudegtų. Tokiu būdu minosvaidžiai, granatos ir šoviniai tampa mirtini jų pačių savininkams.

 

Neseniai vieno iš šių dronų veikimą demonstravo Ukrainos 108-osios atskirosios teritorinės gynybos brigados kariai. Paviešintame vaizdo įraše matyti, kaip FPV dronas išbarsto termitą virš Rusijos pozicijų, dėl ko užsiliepsnoja apie 100 m ilgio miško juosta. Tuo pačiu metu ant žemės matyti sprogimai, o tai rodo, kad ugnis plinta į Rusijos pajėgų amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(1)
(136)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()