Rusijoje isterija. Pasipylė grasinimai. Ukraina spjovė ant visų „raudonų linijų“  ()

JAV Valstybės departamentas sureagavo į Lavrovo grasinimus.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=862292176083862&set=pcb.862292206083859

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-06 Rusijoje isterija. Pasipylė grasinimai. Ukraina spjovė ant visų „raudonų linijų“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Valstybės departamentas sureagavo į Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimą dėl Rusijos „raudonųjų linijų“. Rusijos pareigūno pareiškime buvo kalbama apie JAV planus tiekti Ukrainai išplėstinio nuotolio JASSM raketas „oras-žemė“.

Lavrovas perspėjo JAV nejuokauti dėl „Rusijos raudonųjų linijų“, svarstant raketų tiekimo Ukrainai klausimą.

„Jie (amerikiečiai – red.) turi suprasti mūsų „raudonąsias linijas“. Nereikia juokauti dėl mūsų „raudonųjų linijų“. Ir jie puikiai žino, kur jos yra... Amerikiečiai jau peržengė slenkstį, kurį sau buvo nusistatę“, – sakė Lavrovas.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
5040 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

JAV atsakymas buvo gautas po to, kai Rusijos žurnalistas paprašė JAV Valstybės departamento atstovo spaudai Matthew Millerio pakomentuoti Lavrovo pareiškimą.

„Mūsų parama Ukrainai vykdoma dėl to, kad Rusija pradėjo neteisėtą karą prieš Ukrainą, todėl jei Maskva nori, kad mes nutrauktume savo veiksmus prieš Rusijos karius, geriausias būdas tai padaryti yra užbaigti karą ir pasitraukti iš Ukrainos“, – pareiškė Milleris.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neseniai pareiškė, kad Rusijoje nėra raudonųjų linijų. Ši sąvoka „iširo“ po to, kai Ukrainos gynėjai pradėjo kontroliuoti dalį Kursko srities.

 

Rusija nuolat grasina panaudoti branduolinį ginklą, jei bus pažeistos jos „raudonosios linijos“. Bet Ukrainai nusispjaut. Šios linijos buvo ne kartą pažeistos, pastarąjį kartą, kai Ukrainos kariai įžengė į Rusijos Federacijos Kursko sritį. Tačiau Vakarų partneriai riboja ginklų, kuriuos suteikia Ukrainai, naudojimą ir atsisako tiekti tam tikrų kategorijų ginklus, kurių nuotolis yra didelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: