„Stambule buvo pasirašyta.“ Putinas pasirengęs  ()

V. Putinas: „Niekada neatsisakėme“.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_(2017-07-08)_(cropped).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-06 „Stambule buvo pasirašyta.“ Putinas pasirengęs  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Kinija, Indija ir Brazilija galėtų būti tarpininkės Rusijos ir Ukrainos derybose, pranešė „Reuters“.

„Ar esame pasirengę su jais derėtis? Niekada neatsisakėme“, – sakė jis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (71 m.) ketvirtadienį, rugsėjo 5 d., kalbėjo Vladivostoke vykusiame ekonomikos forume. V. Putino teigimu, derybų pagrindu galėtų tapti Stambule 2022 metais pirmosiomis karo savaitėmis pasiektas preliminarus Rusijos ir Ukrainos susitarimas, kuris taip ir nebuvo įgyvendintas. 2022-ųjų kovą Stambulo derybininkai paskelbė pareiškimą, pagal kurį Ukraina taps neutralia valstybe su ribotomis ginkluotomis pajėgomis, o jos saugumą garantuos Rusija ir Vakarų šalys, įskaitant JAV ir JK.

Geekmaxi 7-ojo gimtadienio išpardavimas! El. dviračiai, el. paspirtukai, energijos stotelės, žaidimų monitoriai ir kt. + įspūdingi prizai
4829 5

„7th Anniversary Sale“

„Lucky Draw“ žaidimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P27GR“ - 27 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Eleglide M2 (27.5")“ el. dviratis - technologijos.lt komandos išbandytas ir rekomenduojamas

4) „KuKirin G2 Pro“ el. paspirtukas - 2024 metų modelis, 600W, off-road tipo, 58 km, 45 km/h

Išsamiau

„Niekada neatsisakėme, bet ne remdamiesi kažkokiais trumpalaikiais reikalavimais, o dokumentais, dėl kurių buvo susitarta ir kurie iš tikrųjų buvo pasirašyti Stambule“, – V. Putiną cituoja „The Moscow Times“.

Kalbėdamas apie Ukrainos puolimą Rusijos Kursko srityje, kuris tęsiasi nuo rugpjūčio 6 d., V. Putinas sakė, kad Rusijos pajėgos jau pradeda stumti iš ten Ukrainos karius. „Šis puolimas buvo skirtas pristabdyti Rusijos veiksmus Donbase, tačiau jis neturėjo jokio poveikio ir tik susilpnino Ukrainos pajėgas visomis kryptimis“.

 

Kaip primena „The Moscow Times“, Kremlius ne kartą tvirtino, kad Rusija ir Ukraina buvo arti susitarimo 2022 metų pavasarį, netrukus po to, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą. „Mums pavyko susitarti, štai dėl ko. Ukrainos delegacijos vadovo, palaikiusio šį dokumentą, parašas įrodo, kad Ukrainos pusė iš esmės buvo patenkinta pasiektais susitarimais“.

V. Putinas kaltina Vakarus dėl susitarimo nesėkmės. „Jis neįsigaliojo tik todėl, kad buvo duotas įsakymas to nedaryti, nes JAV, Europos [ir] kai kurių Europos šalių elitas norėjo pasiekti strateginį Rusijos pralaimėjimą“, – tvirtina jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: