„Tiek ore, tiek žemėje.“ Neįtikėtina. Ką paleidžia Ukraina  ()

Šis įtaisas yra naudojamas taikantis tiek ore, tiek žemėje.


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=860564769589936&set=pcb.860564822923264

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bekontaktis sprogdiklis kartu su radaru ir atomine bomba yra vienas iš išskirtinių slaptųjų Antrojo pasaulinio karo ginklų.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšio lauke sėkmingai panaudojo slaptą ginklą – bepiločių bombų sprogdiklį su lazeriniu jutikliu, kuris tiksliai nustato taikinio vietą, kas leidžia sprogmenį atskraidinti bet kokiu norimu atstumu ir laiko momentu.

Apie tai rašo „Forbes“, remdamasis vienu iš „Z“ tinklaraštininkų, teigiančiu apie Ukrainos naujovės efektyvumą. Dėl šių bekontakčių sprogdiklių bepiločių orlaivių bombos ir FPV dronai tampa daug mirtingesniais ginklais. Šis įtaisas yra skirtas pataikyti į taikinius tiek ore, tiek žemėje.

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4089 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

Be to, sprogdiklis turi atsarginį kontaktinį detonatorių, būtiną lazerinės sistemos gedimo atveju. Tokia technologija greičiausiai bus naudojama naujuose atakos dronuose, kad žymiai padidėtų tikimybė pataikyti į taikinį.

 

Leidinyje daugiausia dėmesio skiriama Ukrainos inžinierių talentui sukurti sprogdiklį seniems ginklams. Kaip pavyzdys pateikti sovietinės gamybos prieštankinių minų sprogdikliai. Juose yra magnetometras ir akselerometras.

Pirmasis įtaisas suaktyvina miną, kai tankas priartėja, o antrasis reikalingas tam, kad bet koks bandymas pajudinti miną iš jos vietos ją susprogdintų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: