„Didžiulis spjūvis Rusijai.“ Visiškas fiasko  ()

Panašu, kad pasaulyje niekam nereikia rusiškos technikos – Rusija patyrė spjūvį iš savo partnerio.


C-130J-30 „Super Hercules“
C-130J-30 „Super Hercules“
© USAF | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:C-130J_135th_AS_Maryland_ANG_in_flight.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmojoje Egipto tarptautinėje oro parodoje, vykusioje El Alameine nuo rugsėjo 2 iki 5 d., Kairas oficialiai paskelbė apie C-130J-30 „Super Hercules“ orlaivių įsigijimą per JAV užsienio kariuomenės pardavimo sistemą. Šis sprendimas buvo atsakas į Rusijos pasiūlymą įsigyti transporto lėktuvą Il-76-90A, kurio Egiptas atsisakė. Apie tai rašo „Bulgarian Military“.

Šiandien Egipte jau eksploatuojami septyni C-130J „Super Hercules“ orlaiviai, todėl naujojo C-130J-30 modelio pasirinkimas yra natūrali taktinio transporto parko modernizavimo tąsa. Šis orlaivis turi padidintą fiuzeliažą dideliems kroviniams gabenti, o tai sustiprina jo vaidmenį Egipto karinėse logistikos ir humanitarinėse misijose.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10553 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Egiptas turi patirties valdant ir rusišką Il-76 orlaivį, kuris taip pat naudojamas strateginiam oro gabenimui. Nepaisant to, sprendimas C-130J-30 naudai paaiškinamas keliais svarbiais veiksniais.

Visų pirma, anot stebėtojų, Egipto oro pajėgos jau seniai naudoja amerikietiškus C-130, o tai supaprastina techninę priežiūrą, logistiką ir personalo mokymą. Taip galima išvengti didelių išlaidų ir komplikacijų, susijusių su naujos įrangos integravimu.

Be to, C-130J-30 turi pažangių funkcijų, įskaitant patobulintas navigacijos, aviacijos ir ryšių sistemas, todėl jis tampa patrauklesnis sienų saugumo ir kovos su terorizmu misijoms. Atrenkant svarbų vaidmenį atlieka ir įvairios orlaivio galimybės, tokios kaip dalyvavimas humanitarinėse operacijose ir pagalba nelaimės atveju.

 

Kitas svarbus veiksnys buvo Egipto noras sustiprinti strateginius santykius su JAV. JAV lėktuvų įsigijimas per Vašingtono užsienio karinių pardavimų (FMS) sistemą sustiprina Egipto ryšius su Vakarų sąjungininkais ir išlaiko jo, kaip pagrindinės JAV partnerio, statusą regione.

Todėl rusiškas Il-76-90A, nors ir didesnio dydžio, negalėjo konkuruoti su C-130J-30 dėl daugelio priežasčių. Egiptas tikriausiai rinkosi pažangesnes vakarietiškas technologijas, taip pat pasirinkimą nulėmė geopolitinė šalies orientacija į Vakarų gynybos produktų tiekėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()