„Lietuvos link. „Apie 08:13“ (Žemėlapis)  ()

Į Baltarusijos teritoriją tokio tipo dronas įskrido pirmą kartą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Supercamaero (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%91%D0%92%D0%A1_Supercam_SX350.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, rugsėjo 7-osios, naktį į Baltarusiją vėl įskrido Rusijos dronai. Baltarusijos oro erdvę kirto mažiausiai 8 dronai, tarp kurių pirmą kartą buvo pastebėtas ir rusiškas „Supercam“ tipo orlaivis.

Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas „Belaruskij Hajun“.

„Naktį iš 2024 m. rugsėjo 6 d. į rugsėjo 7 d. į Baltarusijos teritoriją įskrido mažiausiai septyni „Shahed“ tipo bepiločiai orlaiviai ir tikriausiai pirmą kartą įskrido ir „Supercam“ tipo rusų žvalgybinis dronas“, – rašo „Telegram“ kanalas „Belaruskij Hajun“.

[EU+Kuponai] Perkamiausia Android multimedijos sistema automobiliams, planšetės, kaulais grojančios ausinės, projektoriai, auto diagnostika ir kt. (Video)
5197 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-14/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Lenovo Zhaoyang Tab K10(Tab M11)“ - Android 13 planšetė

2) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

3) „iMars 2 DIN“ - perkamiausia Android multimedijos sistema automobiliams

4) „Proscenic P13“ - 120AW, 35kPa belaidis dulkių siurblys

5) „Blitzwolf BW-V3Max“ - Android projektorius

6) „LAUNCH 2024 Elite CR529“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

Pažymima, kad pirmasis „Shahed“ atskrido iš Černihivo srities (Ukraina) Lojevo kryptimi (Baltarusija) apie 23:20 val., bet po 40 minučių nuskrido atgal.

Kitų bepiločių orlaivių judėjimas Baltarusijos oro erdvėje užfiksuotas šiomis valandomis:

„Tolimesni dronų kamikadzių vizitai vyko maždaug 02:45, 03:10, 03:37, 03:49, 05:16, 05:54 val. O apie 08:13 val. į Baltarusiją atskrido Supercam“ tipo žvalgybinis dronas“, – rašo „Telegram“ kanalas „Belaruskij Hajun“.

 

Taip pat žinoma, kad vienas „Shahed“ skrido Lietuvos link ir buvo už 70 km nuo sienos:

„Be apsilankymų Gomelio regione, praėjusią naktį vienas iš „Shahed“ atskrido į Bresto sritį, apie 05:16 val. pasiekė Pinsko rajoną, ir toliau judėjo į šiaurę. Šis „Shahed“ įskrido į Gardino sritį (pirmą kartą per visą stebėjimą) ir nuskrido iki pat Koreličių ir Naugarduko, link sienos su Lietuva. Šis dronas galėjo skristi virš Baltarusijos į šiaurę apie 200 km, kas jam nutiko toliau, nežinoma“, – rašo „Telegram“ kanalas „Belaruskij Hajun“.

 

Visą naktį Baltarusijos padangėje veikė naikintuvai ir sraigtasparniai. Iš viso, anot „Belaruskij Hajun“, naikintuvai iš Baranovičių aerodromo pakilo 4 kartus, o sraigtasparniai – 2 kartus. Atsižvelgiant į tai, kad aviacija buvo pastebėta ne tik šalies pietuose, bet ir šiaurėje, „gali reikšti, jog šalies šiaurėje galėjo skristi ne vienas, o du „Shahed“ dronai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(13)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()