Pirmą kartą! Įsiveržė iš Baltarusijos  (1)

Apie incidentą informuota NATO vadovybė ir sąjungininkės narės.



© Peter Fitzgerald (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Latvia_regions_map.png

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-10 Pirmą kartą! Įsiveržė iš Baltarusijos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos dronas pirmą kartą nukrito Latvijos teritorijoje, pranešė šalies Gynybos ministerija. Bepilotis orlaivis šeštadienį atskrido iš Baltarusijos, o po to nukrito Rėzeknėje šalies rytuose.

Latvijos prezidentas Edgars Rinkēvičs soc. tinkle „X“ pareiškė, kad „tokių incidentų NATO rytiniame flange daugėja ir mes privalome juos spręsti kolektyviai“.

Latvijos policija tiria įvykio aplinkybes.

[EU+Kuponai] Banggood 18-o gimtadienio rinkinukas! El. paspirtukai, nešiojami PC, žaidimų monitoriai, prekės automobiliams ir kt. + PayPal akcija (Video)
4893 8

Specialus 18-o gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-14/2025-08-01

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANGWATT CS1“ - el. paspirtukas, 1000W, vienu įkrovimu 85 km, 55 km/h

2) „Ninkear N16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Windows 11

3) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

Išsamiau

„Pradiniais duomenimis, tai yra karinės svarbos nepilotuojamas Rusijos Federacijos orlaivis ir pagal Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų turimą informaciją į mūsų oro erdvę pateko iš Baltarusijos“, – pranešė Latvijos gynybos ministerija.

Latvijos ginkluotosios pajėgos užfiksavo incidentą ir sekė droną, kol jis nukrito. Apie incidentą informuota NATO vadovybė ir sąjungininkės narės. Gynybos ministras Andris Sprūds sakė, kad šis įvykis rodo poreikį toliau stiprinti Latvijos sienas, įskaitant oro gynybą.

Latvijos užsienio reikalų ministrė Baiba Braže pareiškė, kad Užsienio reikalų ministerija pirmadienį pokalbiui iškvietė Rusijos ambasados ​​atstovą.

Grėsmė virš Rumunijos

 

Praėjusią naktį incidentas įvyko ir Rumunijoje. Rusijos dronai įskriejo į šalies oro erdvę. Anot Rumunijos gynybos ministerijos, po incidento oro erdvės stebėti buvo iškelti du naikintuvai F-16.

Rumunijos valdžia ieško dronų liekanų. Iš karto po incidento Tulčios ir Konstancos gyventojai buvo įspėti dėl galimų drono nuolaužų nukritimo iš oro.

Naktį įvykęs incidentas galėjo būti susijęs su Rusijos atakų prieš Ukrainą serija. Ukrainos oro gynyba pranešė, kad jos teritorija per naktį buvo atakuota raketomis X-59 ir bepiločiais orlaiviais „Shahed“. Buvo numušta viena raketa ir 15 bepiločių orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(26)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)