1800 km. Iš Rusijos atimta milžiniška teritorija. Neįtikėtina ką skelbia Budanovas  ()

Gali atakuoti labai tolimus taikinius Rusijos Federacijos teritorijoje.


K. Budanovas
K. Budanovas
© Military Intelligence of Ukraine (Atvira licencija) | https://gur.gov.ua/en/content/chief.html

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-09 1800 km. Iš Rusijos atimta milžiniška teritorija. Neįtikėtina ką skelbia Budanovas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas Karinės žvalgybos dienos proga savo „Facebook“ profilyje rašė, jog sėkmingi Ukrainos žvalgybos veiksmai „įrodė pasauliui, kad Juodoji jūra nepriklauso Rusijai“. Kariškis čia nurodo specifinį įrankį – nepilotuojamus orlaivius, kurių rekordinis skrydžio nuotolis siekia 1800 km.

„Kariniai oro uostai, kurie yra nuolatinis grėsmės šaltinis taikiems Ukrainos miestams, dreba nuo oro atakų“, – savo pranešime tvirtina K. Budanovas. Jis priduria, kad visa Rusijos infrastruktūra patyrė didelių nuostolių ir tai nesikeis – juos patirs ir toliau.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10553 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

Ukrainos žvalgybos vadovas aiškina, kad Ukraina „privertė priešą perkelti savo laivyną į saugų atstumą ir pasitraukti nuo jūrų sienų“ pirmiausia naudodama tolimojo nuotolio dronus. K. Budanovas pažymi, kad dabar Ukraina turi modernias nepilotuojamas sistemas, kurių iki karo pradžios gynėjų arsenale nebuvo.

Tai ginklas, kuriuo dabar galima atakuoti taikinius, esančius iki 1800 km atstumu nuo paleidimo taško. Tai reiškia, kad šiandien Ukrainos pasiekiamumas apima ne tik Maskvą, bet net tokias tolimas vietas kaip Ufa, Kazanė, bet ir Baltosios jūros apylinkes.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenaluose šiandien yra ginklų, galinčių atakuoti labai tolimus taikinius Rusijos Federacijos teritorijoje. Tarp jų išsiskiria dronai „Bobr“. Nors visos jų specifikacijos lieka paslaptyje, viešai prieinama informacija rodo, kad jų veikimo nuotolis yra maždaug 1000 km. Orlaivių sparnų plotis siekia iki 3,5 m, o kilimo svoris – vos keliasdešimt kilogramų. Maksimalus šių dronų greitis neviršija 200 km/val.

 

Išskirtinio dėmesio nusipelno ir nuo 2022 metų kuriamas bei neseniai pristatytas dronas „Sokol-300“. Ši nepilotuojama transporto priemonė gali pasiekti taikinius iki 3300 km atstumu nuo paleidimo vietos. „Sokol-300“ gali nešti 300 kg sprogstamąjį naudingąjį krovinį, o jo sparnų plotis yra maždaug 14 m.

Kiti šiuo metu Ukrainos turimi tolimojo nuotolio dronai yra UJ-22 „Airborne“ ir „Rubaka“. UJ-22 „Airborne“ gali pasiekti apie 800 km atstumą, o „Rubaka“ - apie 500 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(5)
(143)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: