„600 km atstumu ir 200 km aukštyje“. „Jie meta link Krymo tilto viską ką turi“. Kas vyksta (Video)  ()

Rusijos Federacija vis labiau stengiasi užtikrinti objekto saugumą.


Krymo tiltas
Krymo tiltas
© Leon petrosyan, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Crimea_Bridge.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai saugo Krymo tiltą visomis turimomis oro gynybos sistemomis, sako Ukrainos karinio jūrų laivyno atstovas Dmitrijus Pletenčukas, kurį cituoja „Defense Express“.

Krymo tiltas yra vienas pagrindinių Rusijos Federacijos objektų – jis jungia Rusijos okupuotą Krymo pusiasalį su Tamano pusiasaliu. Bendras tilto ilgis viršija 18 km, o jo sugadinimas ar sunaikinimas būtų didžiulis smūgis dėl didelio poveikio, be kita ko, Rusijos kariuomenės logistikai rajone.

Atsižvelgiant į Krymo tilto paskirtį (tiesioginis kelių ir geležinkelių susisiekimas su aneksuotu Krymu), nenuostabu, kad Rusijos Federacija vis labiau stengiasi užtikrinti objekto saugumą. Šių metų gegužės pabaigoje. prie minėto tilto atsirado apsauginės užtvaros.

[EU+Kuponai] Perkamiausia Android multimedijos sistema automobiliams, planšetės, kaulais grojančios ausinės, projektoriai, auto diagnostika ir kt. (Video)
5197 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-14/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Lenovo Zhaoyang Tab K10(Tab M11)“ - Android 13 planšetė

2) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

3) „iMars 2 DIN“ - perkamiausia Android multimedijos sistema automobiliams

4) „Proscenic P13“ - 120AW, 35kPa belaidis dulkių siurblys

5) „Blitzwolf BW-V3Max“ - Android projektorius

6) „LAUNCH 2024 Elite CR529“ - automobilio diagnostikos įrenginys

Išsamiau

Dabar Ukrainos karinio jūrų laivyno atstovas Dmitrijus Pletenčukas kalbėjo apie Krymo tilto apsaugą. 

„Rusija naudoja visas esamas oro gynybos sistemas. Tai yra S-300, S-400 ir net S-500 sistemos ir, žinoma, „Pancir“, – sakė Dmitrijus Pletenčukas.

 

S-500, S-400, S-300 ir „Pancir-S1“ sistemos sudaro Rusijos oro gynybos pagrindą. Kiekviena iš jų turi unikalių techninių savybių, kurios užtikrina efektyvumą kovojant su įvairiomis grėsmėmis.

S-500 „Prometeus“ gali perimti taikinius iki 600 km atstumu ir iki 200 km aukštyje. Sukurta kovai su balistinėmis ir hipergarsinėmis raketomis, tai pažangus atsakas į šiuolaikines oro grėsmes, įskaitant lėktuvus, sraigtasparnius ir nepilotuojamas orlaivius.

S-400 pasižymi galimybe vienu metu sekti iki 80 taikinių ir nukreipti iki 160 raketų. Ji gali sunaikinti taikinius už 400 km, judančius iki 30 km aukštyje. Sistema gali kovoti ir su orlaiviais, ir su balistinėmis raketomis. Tačiau S-300, nepaisant senesnių technologijų, išlieka efektyviu priešlėktuvinės gynybos įrankiu. Ji vienu metu gali sekti iki 100 taikinių ir sunaikinti taikinius iki 200 km atstumu, o viršutinė riba – 27 km. Raketos S-300 pasiekia beveik 8 tūkst. km/val. greitį.

 

„Pancir“ sujungia artilerijos ir raketų sistemas. Joje yra 30 mm pabūklai, kurių ugnies greitis yra iki 2500 šovinių/min., galintys sunaikinti taikinius iki 4 km atstumu. Raketų skyriuje yra 12 paleidimo įrenginių, galinčių pataikyti į taikinius iki 20 km atstumu ir iki 15 km aukštyje. Sistemoje yra du radarai, skirti aptikti ir nukreipti ją į taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: