„Iki miesto 10 km. Jėgų santykis 4:1“. „Azovas“ pradėjo puolimą  (2)

Ukrainiečiai pradeda kontrpuolimą.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=861210179525395&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos 2-oji jungtinė armija, sudaryta iš kelių dešimčių pulkų ir brigadų, viršija Ukrainos gynybos pajėgas aplink Pokrovską maždaug 4:1 jėgų santykiu okupantų, kurie veržiasi į priekį Pokrovsko, Donecko kryptimi, naudai. Nepaisant ukrainiečių puolimo prie Kursko, tikslas sumažinti spaudimą Rytų fronte nebuvo pasiektas.

Tačiau nepaisant to, kad ukrainiečiai į Rusijos Kursko sritį įžengė su beveik aštuoniomis brigadomis, jie, kaip pranešama, keturias ar penkias brigadas, kurių kiekvienoje buvo iki 2 000 karių ir šimtai transporto priemonių, paliko „rezerve“, kad galėtų pradėti kontrpuolimą prie Prokrovsko. Karo eksperto Davido Axe'o cituojamoje „Forbes“ paskelbtoje fronto linijos analizėje rusų propagandistas Jevgenijus Norinas šiuos dalinius apibūdino kaip „iš esmės nepažeistus ir gerai aprūpintus“.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3576 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

Dabar kai kurie iš šių rezervų įsitraukė į kovas palei paskutinę tranšėjų ir įtvirtintų miestų liniją, maždaug už penkių ar 8-10 kilometrų nuo Pokrovsko ir gyvybiškai svarbių tiekimo linijų. „Vyksta būtent tai, kas buvo prognozuota – Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontratakas“, – pranešė Rusijos karo tinklaraštininkas. Tai padeda stabilizuoti fronto liniją – bent jau kol kas.

Tačiau rusai negali sau leisti prarasti iniciatyvos. Kiekviena diena, kai jie nepajuda į priekį, yra diena, kai ukrainiečiai gali kasti griovius ir įtvirtinti savo pozicijas aplink Pokrovską prieš žiemą. Tai turi įtakos visam karui dėl Ukrainos. „Artėjantis mūšis dėl Pokrovsko bus 2024 m. priešo puolamosios operacijos pietvakarių teatre kulminacija“, – prognozuoja Ukrainos gynybos strategijų centras.

 

Kol kas ukrainiečių pastiprinimas – bent jau Nacionalinės gvardijos brigada „Kara-Dag“, kariuomenės 12-oji brigada „Azov“ ir 93-oji mechanizuotoji brigada – vykdo nedidelio masto kontrpuolimus, kurių pagrindinis poveikis – sulėtinti rusų puolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: