„Visai kaip Kursko srityje.“ Informacija labai slapta  ()

Kariai liko be kuro ir be amunicijos.


Kovos Kursko srityje
Kovos Kursko srityje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=865531712426575&set=pcb.865531742426572

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo nuomonę apie Krymo deokupaciją išskirtiniame interviu leidiniui „Oboz.ua“ išsakė karinio jūrų laivyno ekspertas, žurnalo „Defense Express“ apžvalgininkas, Ukrainos nacionalinio karo istorijos muziejaus tyrėjas, išėjęs į pensiją 1-ojo laipsnio kapitonas Vladimiras Zablockis.

„Remiantis „Ateš“ partizaninio judėjimo pranešimais, dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų Kerčės tilto konstrukcija ėmė nykti, atskiros jo dalys pradėjo byrėti. Jei iš tiesų ši struktūra artimiausiu metu žlugs, ar tai gali būti tinkama priežastis pradėti Krymo deokupavimo operaciją?“

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10553 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

„Tai tarpusavyje susiję dalykai. Nežinau generalinio štabo planų, bet tam mums reikia kariuomenės, reikia aviacijos, o jos mums dar nepakanka. Taip, mes naikiname priešo oro gynybą, bet ar smogiame gilyn į pusiasalį? Nematau jokių rezervų, kuriuos ten būtų galima panaudoti. Nors, ko gero, būtų staigmena, jei paaiškėtų, kad tokių karių turime, o informacija apie tai nebuvo paviešinta siekiant sukurti netikėtumo faktorių. Visai kaip buvo Kursko srityje.

Jei tiltas fiziškai bus sugriautas, tegul jis visai subyra. Bet, deja, dabar Kerčės tiltu automobilių transportas važiuoja, nors ir labai sunkiai, jis nuolat blokuojamas. Priešas ten perkelia visas turimas oro gynybos sistemas. Tiesą sakant, rusai neturi kito pasirinkimo, nes sunaikinus keltus ir, svarbiausia, užblokavus privažiavimus prie keltų pervažos dėl to, kad sąsiauryje nuskendo Kaukaz geležinkelio keltas, jie ten negali atplukdyti naujo kelto. Nuskendusio kelto iškėlimas nėra toks lengvas ir ne toks greitas.

 

Tačiau priešas yra priverstas ką nors padaryti, nes jo armija Kryme liko be kuro ir be amunicijos. Ir ne tik Kryme, nes tiekimas į Zaporižią vyksta tranzitu per pusiasalį.

O kita linija, kuria aprūpinama viskuo, ko reikia karinei grupei, yra geležinkelis iš Rostovo į Mariupolį ir Melitopolį. Bet jis nepasiekia Krymo. Taigi grupė Kryme ir kita infrastruktūra tebėra bado dietoje. Okupacinė armija vien dyzelinio kuro sunaudoja didžiulius kiekius,“ – sakė Vladimiras Zablockis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: