[ŽT] Netikėta žinia iš JAV. Atšaukti F-16. „Ukraina naikintuvų negaus“  ()

Derybos nepavyko.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ArtTower (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/airplane-jet-fighter-f-16-659687/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV norėjo iš Graikijos nupirkti kelias dešimtis naikintuvų F-16, tačiau, priešingai nei skelbia žiniasklaida, lėktuvai į Ukrainą nekeliautų. Jų panaudojimo planai buvo visiškai kitokie.

Šių metų kovo mėn. Graikijos gynybos ministras Nikos Dendias oficialiai paskelbė, kad liepos mėnesį, be kitų, planuojama parduoti senesnius F-16 ir Mirage 2000 naikintuvus. „Al Jazeera“ pranešė, kad JAV pirks iš Graikijos naikintuvus F-16 ir perduos juos Ukrainai. Tačiau toks scenarijus nebus įgyvendintas.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3571 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

Vienas iš „Fighter Squadron Composite 13“ (VFC-13) pranešimų spaudai atskleidė, kad Graikijos naikintuvai F-16 buvo laikomi technika, kuri skirta Amerikos karinio jūrų laivyno pratybų metu atlikti „agresorių“ vaidmenį. Tačiau iš derybų nieko neišėjo, todėl tokias užduotis atliks iš tarnybos Amerikos kariuomenėje atšaukti naikintuvai F-16.

 

„Susidūrę su tiekimo iš Graikijos problemomis, pasinaudojome JAV karinių oro pajėgų planu atsisakyti daugiau kaip 30 F-16 lėktuvų, turinčių nuo 2 000 iki 3 000 skrydžio valandų. Taip pavyko sudaryti sėkmingą 30 tokių orlaivių perdavimo sutartį, iš kurių 12 buvo specialiai skirti VFC-13“, ­– sakė VFC-13 vykdomasis direktorius Traveris Fordhamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(107)
(-78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()