„Oro pajėgos laikė paslaptyje.“ Atkeliauja superbombonešis  ()

Žurnalistų teigimu, yra prielaidų, kad naujasis slaptas bombonešis B-21 „Raider“ su įprastine ir branduoline amunicija bus pradėtas naudoti 2030-ųjų pradžioje.


B-21 Raider
B-21 Raider
© USAF | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:B-21-in-flight.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu B-21 „Raider“ atlieka bandomuosius skrydžius. Tikimasi, kad šis slaptas bombonešis bus pradėtas naudoti iki 2030 m. Sukurtas slaptoms smogimo misijoms giliai už priešo linijų, B-21 bus aprūpintas pažangiais ginklais, įskaitant patobulintą B61-12 branduolinę bombą, tiksliąją amuniciją ir galbūt būsimas hipergarsines raketas. Apie tai rašo „The National Interest“.

Pasitraukus B-2 ir B-1, B-21 taps vienu iš dviejų JAV oro pajėgų arsenale esančių bombonešių, skirtų JAV branduoliniam atgrasymui.

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4093 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

Yra prielaidų, kad naujasis slaptas bombonešis B-21 „Raider“ bus pradėtas naudoti 2030-ųjų pradžioje. Jo kūrimą JAV oro pajėgos laikė paslaptyje.

Apibūdindami B-21 misiją, oro pajėgų pareigūnai miglotai rašė, kad „B-21 bus dvejopos paskirties smogiamasis slaptas bombonešis, galintis gabenti ir įprastą, ir branduolinę amuniciją“. Tai galima priskirti visiems amerikiečių bombonešiams nuo branduolinės eros pradžios. Tačiau yra nuomonė, kad B-21 bus pažangių ginklų vežėjas.

Pagrindinis skiriamasis B-21 bruožas bus jo slaptumas. Teoriškai B-21 galės prasiskverbti į saugomą oro erdvę ir atlikti gilaus smūgio misijas už priešo linijų be aptikimo. Po to, kai B-2 bus nurašytas, B-21 taps vieninteliu pasaulyje slaptu bombonešiu.

 

Kokius ginklus turės B-21? Išsami informacija neskelbiama, tačiau tikėtina, kad B-21 bus aprūpintas įvairia modernia amunicija, įskaitant patobulintą B61-12 branduolinę bombą ir tiksliąją amuniciją, tokią kaip AGM-158B JASSm-ER, JDAM ir AARGM.

Branduolinė bomba B61 laikoma reikšmingiausiu būsimu B-21 ginklu.

Branduoliniai ginklai kovose buvo panaudoti tik du kartus – Antrojo pasaulinio karo pabaigoje JAV du kartus smogė Japonijai. Ir tai, kad branduoliniai ginklai dabar gali būti gabenami slaptais bombonešiais, kelia didelį nerimą visiems Amerikos priešams. Taigi B-21 tampa viena ryškiausių ginklų sistemų JAV arsenale. Pats B-21 buvimas regione turėtų diplomatinį poveikį, kaip ir šiandien B-2.

 

B-21 taip pat gali būti aprūpintas hipergarsiniais ginklais. Šiuo metu JAV kariuomenė neturi hipergarsinio ginklo, tačiau pradėjus naudoti tokį ginklą, galintį išvystyti iki 5 machų greitį, jis padidins atgrasymo nuo būsimų grėsmių potencialą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: