Grįžo vos po mėnesio! Ukraina atsiėmė dar vieną miestą (Video)  ()

Tai nėra pavienis įvykis.


Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=864892475823832&set=pcb.864892515823828

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytų fronte Ukrainoje Rusijos ir Ukrainos atakos pakaitomis pasikeičia vietomis, rašo „Forbes“.

Ukrainos 63-ioji mechanizuotoji brigada penktadienį arba šeštadienį iškėlė Ukrainos vėliavą Niujorke, 20 kilometrų į šiaurę nuo Avdijivkos Donecko srityje.

Vėliava – ženklas, kad Ukrainos kariai grįžo į šio miesto centrą, praėjus vos mėnesiui po to, kai rusai perėmė jo kontrolę.

Tai nėra pavienis įvykis. Ukrainos kariai pradeda kontratakas keliuose rytinio fronto sektoriuose, nutraukdami Rusijos puolimo pagreitį, kurio metu rusai praėjusių metų pabaigoje padarė didelę pažangą po Avdijivkos užėmimo. Jie persikėlė į Pokrovską, siekdami nutraukti ukrainiečiams itin svarbias tiekimo linijas.

Geekmaxi 7-ojo gimtadienio išpardavimas! El. dviračiai, el. paspirtukai, energijos stotelės, žaidimų monitoriai ir kt. + įspūdingi prizai
5022 5

„7th Anniversary Sale“

„Lucky Draw“ žaidimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P27GR“ - 27 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Eleglide M2 (27.5")“ el. dviratis - technologijos.lt komandos išbandytas ir rekomenduojamas

4) „KuKirin G2 Pro“ el. paspirtukas - 2024 metų modelis, 600W, off-road tipo, 58 km, 45 km/h

Išsamiau

Tai nereiškia, kad rusai niekur nebedaro pažangos. Šį savaitgalį jie užėmė dalį Hrodivkos, gyvenvietės, esančios 12 kilometrų į rytus nuo Pokrovsko. Tačiau išsklaidytos Ukrainos kontratakos apsunkina Rusijos planavimą ir suteikia ukrainiečiams naujų vilčių rytuose.

 

Praėjusį mėnesį rusai užėmė Niujorką dėl didelio Ukrainos karių trūkumo.

Trūkumas iš dalies atsirado dėl prieštaringai vertinamo Ukrainos lyderių sprendimo įsiveržti į Rusijos Kursko sritį. Į tą puolimą buvo išsiųsti galingi daliniai iš maždaug aštuonių Ukrainos brigadų. Invazija pakenkė pastangoms stabilizuoti frontą rytuose.

„Stabilizavimui skirtų vienetų skaičius gerokai sumažintas“, – aiškina Ukrainos analitinė grupė „Front Intelligence Insight“.

 

Tačiau, nepaisant papildomų karių siuntimo į Kurską, Ukrainos vadovybė sugebėjo suburti nedideles maždaug penkių brigadų dydžio rezervo pajėgas, iš dalies pasitelkiant Nacionalinę gvardiją, kuri yra pavaldi Vidaus reikalų ministerijai, o ne Gynybos ministerijai.

Praėjusiais metais Nacionalinė gvardija išplėtė ir sustiprino keletą savo brigadų, sujungdama jas į vadinamąją „puolamąją gvardiją“, kurią sudaro 12-oji „Azovo“ brigada, taip pat brigada „Kara-Dag“, kuri neseniai užėmė pozicijas į pietus nuo Pokrosvko ir pradėjo kontrataką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: