Netikėta žinia Ukrainai. „Lietuva nori juos įsigyti“  ()

Jos dažniausiai yra skirtos numušti sraigtasparnius, dronus ir sparnuotąsias raketas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Army/Sgt. Dustin D. Biven/75th Field Artillery Brigade (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/an-m142-high-mobility-artillery-rocket-system-himars-6ef49a

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuva siekia įsigyti trumpojo nuotolio oro gynybos sistemas, kurias perduos Ukrainai.

„Tiriame galimybę įsigyti trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemas Ukrainos oro gynybos pajėgoms. Tikiuosi, kad per dvi-tris savaites turėsime teigiamą rezultatą ir galėsime šias sistemas perduoti ukrainiečiams“, – sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemos dažniausiai yra skirtos numušti sraigtasparnius, dronus ir sparnuotąsias raketas.

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
2175 4

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

G. Nausėda pažymėjo, kad nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Lietuva jau suteikė Ukrainai 647 mln. eurų pagalbos. Lietuva taip pat Ukrainos gynybos tikslams įsipareigojo kasmet skirti 0,25 % BVP, arba apie 190 mln. eurų.

Prezidentas taip pat priminė, kad Lietuva investuoja 10 milijonų eurų į Ukrainos tolimojo nuotolio ginklų „Palianycia“ gamybą, taip pat domisi bendradarbiavimu karinių jūrų pajėgų bepiločių orlaivių gamyboje.

 

„Lietuva ir toliau dirbs su sąjungininkais, siekdama sutelkti paramą Ukrainai. Tiek Europos Vadovų Tarybos susitikimuose, tiek NATO susitikimuose visada pabrėžiu, kad pagalba turi būti didinama, nes dabartinės jos teikimo apimtys ir greitis yra nepakankami“, – pabrėžė Lietuvos prezidentas.

Jis pareiškė, kad Vakarai turėtų kuo greičiau Ukrainai perduoti ilgojo nuotolio raketas, naikintuvus ir oro gynybos sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(21)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()