„Tai buvo Baltarusijos naikintuvas.“ Įvyko numušimas. Zelenskis skelbia sensaciją  ()

Lenkija dar tik svarsto galimybę ginti Ukrainos dangų prie savo pasienio. „Shahed“ nuolaužos jau buvo rastos Latvijoje ir Rumunijoje. Tačiau tik Ukraina numušinėja į ją lekiančius „Shahed“ dronus. Na, ir dar viena šalis.


„Shahed“ drono liekanos Kyjivo regione
„Shahed“ drono liekanos Kyjivo regione
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Remains_of_Shahed_drone_in_Kyiv_Oblast,_2024-08-22_(02).webp

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Iranas šių metų balandį dronais (įskaitant „Shahed-136“) ir raketomis atakavo Izraelį, tuos ginklus numušinėjo ne tik Izraelio, bet ir JAV, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Jordanijos oro pajėgos. NATO šalių naikintuvai numušė daugumą į taikinius Izraelyje lekiančių dronų. Tuo tarpu Ukraina visada turėjo gintis pati.

Lenkija svarsto galimybę numušinėti Vakarų Ukrainoje pasirodančius Rusijos dronus, nes jie kelia grėsmę Lenkijai. Ir iš tikrųjų kelia. Rusijos paleistų „Shahed-136“ nuolaužos buvo rastos Lenkijoje, Moldovoje, Latvijoje ir Rumunijoje. Nei viena iš tų šalių rusų dronų nenumušinėja, nors Ukrainos gynyba, akivaizdu, yra ir jų reikalas.

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4340 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

„Vakarai mums nepadeda numušti raketų ir bepiločių orlaivių, jie net nenori apie tai kalbėti. Iki šiol „Shahed“ numušimu išsiskyrė tik Baltarusija“, – sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Taip, Rusijos sąjungininkė Baltarusija yra vienintelė užsienio valstybė, numušusi Ukrainai skirtą „Shahed“ droną. To nepadarė nei Lenkija, nei Rumunija. Tiesa, tą droną Baltarusijos naikintuvas numušė ne iš geros valios – pasiklydęs dronas įskrido į Baltarusijos oro erdvę.

 

3 dronai grįžo į Rusiją, 4 – pasiklydo:

 

Tokių atvejų, kai rusų dronai pasiklydę skrenda neaiškia kryptimi, tik daugės. Jei sakate kasdienius Ukrainos pajėgų pranešimus apie dronų atakas, pastebėsite, kad vis dažniau „Shahed“ tiesiog nukrenta nepasiekę taikinio ar netgi grįžta į Rusiją. Taip yra dėl suintensyvėjusio ar tiesiog pagerėjusio Ukrainos elektroninių karybos sistemų darbo – radijo bangų trikdžiai tiesiog supainioja „Shahed“ dronus ir priverčia juos pasiklysti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(6)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: