„Dingo iš radarų.“ Pirmoji Ukrainos F-16 auka? (Foto)  ()

Savo misijos metu Rusijos lėktuvas turėjo atakuoti Odesą su Ch-31P raketomis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Alex Beltyukov (CC BY-SA 3.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-30#/media/File:Sukhoi_Su-30SM_in_flight_2014.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-16 „Dingo iš radarų.“ Pirmoji Ukrainos F-16 auka? (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje iš radarų dingo rusų Su-30SM. Neoficialūs Ukrainos šaltiniai teigia, kad lėktuvą galėjo numušti F-16. Vietoje, kur greičiausiai į jūrą nukrito Rusijos lėktuvas, pastebėta degalų dėmė, o toje vietoje sukiojasi rusų sraigtasparniai.

Rusų lėktuvas Su-30SM dingo iš radarų rugsėjo 10-osios naktį, dalyvaudamas – tikriausiai kaip Su-35 palyda – Rusijos atakoje prieš Ukrainą. Savo misijos metu Rusijos lėktuvas turėjo atakuoti Odesą su Ch-31P raketomis. Yra žinoma, kad jam pavyko paleisti keturias iš šešių nešamų raketų, o tada jis dingo iš radarų.

Paskutinė žinoma lėktuvo padėtis užfiksuota į šiaurės vakarus nuo Krymo, apie 75 km nuo Ukrainos krantų. Ten buvo pastebėta išsiliejusių degalų dėmė, o tariamos nelaimės zonoje patruliavo sraigtasparniai Mi-8 ir Ka-27, tikriausiai ieškodami dviejų žmonių įgulos.

Pirmoji Ukrainos F-16 auka?

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
2175 4

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Nors Rusija nepatvirtino lėktuvo praradimo, Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Rusijos lėktuvas tapo Ukrainos F-16 auka.

Atsižvelgiant į tariamos avarijos vietą ir į tai, kad Ukrainos naikintuvai yra ginkluoti AIM-120C AMRAAM raketomis, tokiu atveju galima numušti taikinį už kelių dešimčių kilometrų.

Kaip pažymi Maciejus Szopa iš „Defence24“, Rusijos Su-30SM numušimas su F-16 yra tik vienas iš galimų variantų. Antrasis – šiam tikslui galėjo būti panaudota sistema „Patriot“, kurios nuotolis taip pat leistų sunaikinti rusų lėktuvą.

 

Rusų lėktuvas taip pat galėjo patirti avariją – paleidus keturias Ch-31P raketas, gali būti, kad paleidimo metu sugedo penktoji, dėl ko lėktuvas buvo prarastas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()