Kurtinantis, bet išlaisvinantis sprogimas. Ukrainiečiai parodė, ką naudoja Kurske (Video)  ()

Ukrainos pajėgos vis dar yra labai aktyvios Rusijos Kursko srityje.



© Mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:UR-77#/media/File:UA_UR-77_demining_01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokyčių Kursko fronte pastaruoju metu nėra daug. Iš dalies taip yra todėl, kad rusai sugebėjo pristabdyti ukrainiečių judėjimą ir įtvirtino fronto liniją minų laukais. Tačiau Ukrainos gynėjai turi priemonių tiems minų laukams šalinti.

Naujame vaizdo įraše ukrainiečiai parodė kaip naudoja savo minų šalinimo mašiną UR-77 „Meteorit“:

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3770 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

UR-77 „Meteorit“ – tai sovietinė minų šalinimo mašina, turinti 2S1 „Gvozdika“ bazę. Tai – savaeigis sprogstančios juostos paleidimo įrenginys. Pasiekęs minų lauką „Meteorit“ paleidžia raketą, prie kurios yra pritvirtintas vienas sprogstamosios juostos galas. Ta juosta yra storas, pailgas plastikinių sprogmenų užtaisas. Raketa jį išvynioja norimoje vietoje. Tuomet „Meteorit“ dar gali manevruoti, patempdamas tuos sprogmenis taip, kaip reikia (dažniausiai mašina tiesiog pavažiuoja atbula, kad ištiestų ir įtemptų sprogstamąją juostą). Galiausiai tie sprogmenys detonuojami ir sprogimas, vaizdžiai tariant, ištaško toje vietoje buvusias prieštankines ir priešpėstines minas. Taip sukuriamas 90 metrų ilgio ir 6 metrų pločio kelias, kuriame tikrai nėra minų. Tuomet per tą atvertą kelią gali pradėti riedėti šarvuotoji technika.

 

UR-77 „Meteorit“ naudojama nuo 1978 metų. Kadaise šios mašinos buvo gaminamos Charkive, todėl ukrainiečiai jas gerai pažįsta.

 

„Meteorit“ galima panaudoti ir kitaip, ne tik minų laukų neutralizavimui. Sirijoje rusai šaudė „Meteorit“ juostas tiesiai į gatves, kad sunaikintų pastatuose pasislėpusius kovotojus. Taip jie bandė išvengti pasalų, kai iš pastatų apšaudoma pro šalį riedanti rusiška technika. Rusams mažai rūpėjo, jei ten buvo likusių civilių – tiesiog taip jie išvengdavo būtinybės tikrinti kiekvieną pastatą.

UR-77 „Meteorit“ sveria apie 15,5 tonas. Jam pakanka dviejų žmonių įgulos. Jis neturi jokių ginklų, bet ir nėra skirtas veikti visiškai atskirai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()