„Nukovė Ukrainos žvalgyba.“ Belgorode likviduotas pagrindinis propagandistas (Foto, Video)  ()

Krabas buvo sekamas tol, kol buvo sunaikintas.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 metų rugsėjo 15 dieną Belgorodo mieste Rusijoje buvo likviduotas Rusijos propagandistas Aleksandras Korobovas, pravarde „Krabas“. Pranešta, kad sulaužyta jo kaukolė.

Propagandistas dirbo kanale „Rossija 1“, vadovavo jo Belgorodo padaliniui. Kūrė laidas ir televizijos kanalui „Zvezda“, už tai ne kartą gavo Kremliaus apdovanojimus. 

Anot Ukrainos vyriausiojo žvalgybos direktorato, „Krabas“ kilo iš Komsomolsko prie Amūro, bet gyveno Belgorodo mieste. Periodiškai lankydavosi Maskvoje.

Jį nukovė Ukrainos žvalgyba. Vaizdo įrašas gali šokiruoti:

[Vokietija] Įspūdingas šviestuvas tik 45,99€. Puikus namams ir darbo vietai („Andoer HD-M2X“)
1381

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Nėra prasmės sekti ir likviduoti kiekvieną propagandistą, bet Aleksandras Korobovas buvo ypatingas atvejis. Jis dažnai nesilaikė karo korespondento etikos ir pats prisidėdavo prie kai kurių Rusijos Armijos veiksmų Ukrainoje.

 

„Siekdamas Kremliaus šeimininkų pripažinimo ir rublių, jis nuolat dirbo nešvarius darbus toli nuo savo gimtųjų vietų – pavyzdžiui, okupuotose Ukrainos teritorijose, ypač Donecko ir Luhansko srityse. Propagandistas ne tik ruošė melagingą medžiagą apie karą, bet ir asmeniškai dalyvavo vykdant sunkius karo nusikaltimus prieš Ukrainą. Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas primena, kad už kiekvieną karo nusikaltimą bus sąžiningai atlyginta“, – rašoma pranešime.

(74)
(2)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: