Ukrainiečiai tyčiojasi iš rusų. „Atvežkite daugiau.“ Rasta silpna vieta. Prasidėjo prasiveržimas į Rusiją (Video, Žemėlapis)  ()

Rusijos karo tinklaraštininkai išreiškė susirūpinimą dėl padėties.


Ukrainos ataka
Ukrainos ataka
© Stop kadras | https://x.com/bayraktar_1love/status/1835257749103329666?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1835257749103329666%7Ctwgr%5Efcd35c3e40264888c0148323d021975315a1829e%7Ctwco

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-17 Ukrainiečiai tyčiojasi iš rusų. „Atvežkite daugiau.“ Rasta silpna vieta. Prasidėjo prasiveržimas į Rusiją (Video, Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę, reaguodama į Rusijos kontrataką, Ukraina atidarė naują veržimosi į Kursko sritį ašį, pralauždama sienos apsaugą ir įžengdama į Veseloje miestą, kur susidūrė su prastai parengtais šauktiniais.

Operacija, prasidėjusi 2024 m. rugsėjo 12 d., reiškia reikšmingą Ukrainos invazijos į Rusijos žemę plėtrą.

Remiantis Davido Axe'o apžvalga „Forbes“ leidinyje, Ukrainos kovos inžinieriai įsiveržė į Rusiją per sieną netoli Novyj Put kaimo, esančio maždaug 20 kilometrų į vakarus nuo esamų užimtų šimtų kvadratinių kilometrų Kursko srityje. Ukrainos gynybos strategijų centras pranešė, kad besiveržiančios pajėgos „pasiekė pietinį Veseloje pakraštį ir praktiškai perėmė jo kontrolę“.

[EU+Kuponai] Žaidimų monitorių premjera! Vienų geriausių pasaulyje naujienos už beprotiškas kainas
1131 1

„TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P2510G“ - 24,5 colių, FHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „TITAN ARMY P2710S“ - 27 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

3) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Rugsėjo 14 d. Ukrainos tankai įvažiavo į Veseloje. Kitą dieną Ukrainos oro pajėgų naikintuvas bombonešis numetė palydovu valdomą sklandančią bombą, kuri, kaip manoma, yra JAV pagaminta tiesioginės atakos amunicija, į Rusijos poziciją Veseloje centre. Ukrainos bepiločių orlaivių padalinys „Khorne Group“ užfiksavo smūgio filmuotą medžiagą ir socialinėje žiniasklaidoje pareiškė: „Stebime jus visus“.

 

Pranešama, kad Rusijos gynyba šioje vietovėje labai priklauso nuo jaunų šauktinių, kurie yra prastai apmokyti ir, remiantis Kremliaus politika, neturėtų matyti kautynių. Ši priklausomybė nuo nepatyrusių karių įvardijama kaip pagrindinis veiksnys, skatinantis greitą Ukrainos veržimąsi į priekį, atspindintis panašias problemas, su kuriomis susidūrė Rusijos pajėgos per pirminį Ukrainos veržimąsi į Kursko sritį rugpjūčio mėn.

 

Rusijos karo tinklaraštininkai išreiškė susirūpinimą dėl padėties, vienas pažymėjo: „Mūsų žmonės situaciją vertina kaip rimtą“. „Khorne Group“ tyčiojosi iš Rusijos pajėgų, kviesdama jas „atvežti mums daugiau šauktinių ir desantininkų“.

Nors konkretūs Ukrainos daliniai, dalyvaujantys operacijoje „Veseloje“, lieka neaiškūs, atrodo, kad „Khorne Group“ filmuotoje medžiagoje matyti Turkijoje pagaminti šarvuoti sunkvežimiai „Kirpi“, kuriuos dažniausiai naudoja Ukrainos jūrų pėstininkų korpusas. Tai paskatino spėlioti, kad 36-oji jūrų pėstininkų brigada, jau dalyvaujanti pagrindiniame Kursko puolime, gali kovoti šiame naujame įsiveržime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(3)
(113)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: