Vinis į juos! Nauja taktika  ()

Nors Ukrainos kariuomenė dažniausiai giriama už neįprastas improvizuotas naujoves, iš Rusijos armijo dažniausiai pasišaipoma.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Ekrano kopija | https://x.com/DEFENSEEXPRESS/status/1835355419675427243/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu matėme bent kelias ukrainietiškas bepiločių orlaivių įrengimo idėjas, kurios, viena vertus, atrodė itin įdomiai, tačiau, kita vertus, kėlė abejonių dėl praktinio pritaikymo. Nes nors katanomis, kulkosvaidžiais ar granatsvaidžiais aprūpinti dronai atrodo pavojingai ir žada rimtai sustiprinti Ukrainos pajėgas, iš tikrųjų tai tik labiau psichologinio karo priemonės.  

Ekspertai neabejoja, kad dronas su katana visiškai nesustabdys Rusijos karių, o modeliai su šaunamaisiais ginklais gali būti nepilotuojamų orlaivių ateitis, tačiau tik po kurio laiko, kai bus išspręstos visos problemos, susijusios su stabilumu ir atatranka.

Šiame kontekste reikėtų susimąstyti, ar galbūt Rusijos armija yra efektyvesnė, nes, kaip praneša „Defense Express“, šį kartą ji pasirinko gerokai „žemiškesnį“ sprendimą, t. y. dronus su vinimis. Iš pirmo žvilgsnio tokia taktika vėlgi kelia juoką, tačiau analitikai neabejoja, kad į ją verta atkreipti dėmesį, nes atrodo, kad tai gana efektyvus būdas kovoti su bepiločiais orlaiviais.  

[EU+Kuponai] Žaidimų monitorių premjera! Vienų geriausių pasaulyje naujienos už beprotiškas kainas
1131 1

„TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P2510G“ - 24,5 colių, FHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „TITAN ARMY P2710S“ - 27 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

3) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Kartkartėmis socialiniuose tinkluose pasirodo vaizdo įrašai apie nepilotuojamų orlaivių „dvikovas“, tačiau atrodė, kad tai – gana pavieniai atvejai. Tuo tarpu Rusijos pusė įrodinėja, kad jų pasitaiko dažniau, nei galima pagalvoti, todėl Kremliaus armija jau turėjo galimybę išbandyti šį naują kovos su priešo bepiločiais orlaiviais metodą.

 

„Mes paėmėme droną, tada pritvirtinome vinis prie drono, nukreipėme jį į priešą ir nusileidome ant jo. Kai jo sraigtai atsitrenkė į vinis, jie sulūžo ir dronas nukrito ant žemės“, – teigia Rusijos dronų mokyklos instruktorius, kurį cituoja Rusijos žiniasklaida.

Jo teiginys rodo, kad čia kalbama ne apie situacijas, kai ore netyčia dronas aptinka kitą droną, o apie tyčinę „medžioklę“, kai vinimis ginkluotas dronas turi sunaikinti priešo droną ir grįžti nepažeistas.

Žinoma, sėkmė ir operatoriaus įgūdžiai tokioje situacijoje vis tiek vaidins pagrindinį vaidmenį, tačiau ilgi išsikišę vinys gali būti reikšmingas patobulinimas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()