„Jie kelia paniką.“ Į Kurską įsiveržė „Strf 9040C/CV90“ (Foto)  ()

Geriausios Ukrainos pėstininkų kovos mašinos. Jos naikina rusus prie Kursko.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Alf van Beem (Public Domain) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:CV90_photo-016.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai tęsia savo veiklą Kursko srityje, kur naudojama iš Vakarų šalių gauta technika. Vienas įdomiausių pavyzdžių yra švediškos pėstininkų kovos mašinos „Strf 9040C/CV90“.

Tai Ukrainoje naudojama didžiausią ugnies galią turinti pėstininkų kovos mašina, kelianti rusams paniką. Ukrainiečių teigimu, vien švediškos transporto priemonės buvimas vis rečiau pasirodantį tanką T-90M priverčia išlįsti iš savo slėptuvės.

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4216 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

Šią pėstininkų kovos mašiną ukrainiečiai gavo iš Švedijos. Šiuo metu tai naujausias švediškas „Stridsfordon 90“ variantas, dar žinomas kaip CV90, pradėtas eksploatuoti 1990 m.

CV90 yra sunkios, vikšrinės kovos mašinos, kurių svoris, sumontavus papildomus šarvus, siekia iki 38 tonų, tai yra beveik tiek pat, kiek tankų iš T-72 šeimos (šiek tiek daugiau nei 40 tonų). Strf 9040C/CV90 priekiniai šarvai, net ir pagrindinėje versijoje, gali atlaikyti ugnį iš 30 mm pabūklų, o pridėjus papildomą paketą – dar daugiau.

Be to, papildomas šarvų paketas suteikia apsaugą nuo 30 mm pabūklų net iš šono, kas pėstininkų kovos mašinoms nėra būdinga. Be to, taip pat yra gera apsauga nuo prieštankinių ginklų ir bombų su viena kumuliacine galvute, dažnai naudojama FPV dronuose. Įgulą sudaro trys kariai ir iki septynių desantininkų.

Antrasis Strf 9040C/CV90 pranašumas yra jo ginkluotė, kurią sudaro 40 mm automatinis pabūklas. Šis, nors ir netiesiogiai kilęs iš Antrojo pasaulinio karo „Bofors“ (todėl ir kraunamas iš keičiamų dėtuvių), dėl naudojamo kalibro ir amunicijos vis dar labai pavojingas.

 

APFSDS-T prieštankinės amunicijos atveju sviedinys gali lengvai prasiskverbti į daugiau nei 100 mm šarvuočio plieno iš 1,5 km atstumo. Tai leidžia nebaudžiamai kovoti su rusiškais BMP-1/2/3 iš labai didelio atstumo ir net su tankais palankiomis aplinkybėmis.

Antrasis tipas yra 3P programuojama amunicija iš „BAE Systems“, kurioje yra 1100 volframo rutuliukų. Jo veikimas pagrįstas tuo, kad, atsižvelgiant į reikalavimus, sviedinio saugiklis užprogramuotas tam tikru atstumu sprogsta tam tikru būdu, sukuriant 2,5 tūkst. skeveldrų, kurios gali lengvai prasiskverbti pro šalmus ar minkštas neperšaunamas liemenes.

Galimi šeši veikimo režimai, pritaikyti sprogimams, pvz., su uždelsimu prasiskverbus pro sieną ar pro langą, sprogus virš tranšėjos arba, pavyzdžiui, sukurti sraigtasparniams naikinti naudingų skeveldrų sieną.

 

Įdomu tai, kad ukrainiečiai taip pat išmoko naudoti šį 40 mm automatinį pabūklą kaip artileriją, kurios nuotolis yra iki 7 km, pavyzdžiui, remdamiesi drono taikymo duomenimis. Tai leidžia, pavyzdžiui, šaudyti į rusus iš už medžių linijos ar kalvos.

Prie to reikėtų pridėti pažangią ugnies kontrolės sistemą su terminiu vaizdavimu ir ant transporto priemonių matomu daugiaspektriu kamufliažu, kuris, be transporto priemonės silueto laužymo, taip pat sumažina jos karštį ir radaro parašą.

Tai yra labai gerai subalansuota transporto priemonė su puikia įgulos apsauga ir milžiniška ugnies galia, kuriai trūksta tik prieštankinės valdomos raketos (ATGM) paleidimo priemonės. Šis paskutinis aspektas ištaisytas Švedijoje ir Danijoje, integruojant „Akeron MP“ ATGM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()