Estų raketos Ukrainoje. Prasidėjo dar niekada neregėti įvykiai (Video)  ()

Įmonė aktyviai dalyvauja keliuose Europos gynybos projektuose.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=868966875416392&set=pcb.868966985416381

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis žingsnis pabrėžia didėjantį Europos gynybos pramonės domėjimasi Ukrainos teritorijoje organizuoti gamybą, nepaisant saugumo problemų.

Estijos gynybos bendrovė „Frankenburg Technologies“ paskelbė, kad Ukrainoje pradės gaminti raketų sistemas, skelbia „Bloomberg“.

„Frankenburg Technologies“ buvo įkurta sausio mėnesį, dalyvaujant Estijos gynybos ir technologijų pramonės lyderiams. Įmonę konsultuoja buvęs Estijos gynybos pajėgų vadas generolas Martinas Heremas, o „Milrem Robotics“ generalinis direktorius Kuldaras Vaarsi prisijungė kaip strateginis investuotojas.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3861 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

Estijos įmonė „Milrem Robotics“ aktyviai dalyvauja keliuose Europos gynybos projektuose, kuriuos valdo Europos gynybos agentūra ir Europos gynybos fondas.

Vienas iš bendrovės įkūrėjų yra Taavi Madiberkas, Estijos superkondensatorių gamintojos „Skeleton Technologies“, turinčios investicijų Vokietijoje ir Prancūzijoje bei technologijų partnerystę su „Siemens“, vadovas. Remiantis bendrovės dokumentais, „Frankenburg Technologies“ taip pat siejama su Margusu Linnamäe, vienu turtingiausių Estijos verslininkų.

„Naujai įsteigta Estijos gynybos įmonė paskelbė, kad Ukrainoje pradės gaminti anti-dronų raketų sistemas tuo metu, kai karo draskomai valstybei teks vis intensyvesni Rusijos antskrydžiai“, – rašoma leidinyje.

 

Bendrovė pažymėjo, kad „Frankenburg Technologies“ pranešimas yra signalas apie Europos ginklų gamintojų susidomėjimą atidaryti gamyklas Ukrainos teritorijoje.

Anksčiau Ukraina dislokavo Vokietijoje pagamintas „Skynex“ oro gynybos sistemas, kad apsaugotų savo oro erdvę, kaip atskleidžiama oficialiame vaizdo įraše, kurį Ukrainos oro pajėgos paskelbė savo šventės dieną.

 

Vykstant Rusijos raketų ir dronų atakoms, Ukraina iš savo sąjungininkų prašo visų turimų oro gynybos sistemų. „Skynex“ yra viena iš pažangiausių sistemų, kurias „Rheinmetall“ pristatė 2021 m. Jos pagrindinis vaidmuo yra objektinė oro gynyba, daugiausia dėmesio skiriant aerodromų ir ypatingos svarbos infrastruktūros apsaugai dėl savo stacionarumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()