Supergalinga Ukrainos ataka. „Tai smarkiai sumažino Rusijos invazijos į Baltijos šalis tikimybę“ (Foto, Video, Žemėlapis)  ()

Buvo panaudotas bent vienas reaktyvinis bepilotis orlaivis.


Ataka į aerodromą
Ataka į aerodromą
© Stop kadras | https://x.com/EuromaidanPress/status/1836336120147112029?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1836337630784500155%7Ctwgr%5E37d990b93c91c978b8ef16edf48d5f0cb91a5d0b%7Ctwco

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai sunaikinus didelį Rusijos amunicijos sandėlį Tverės srityje, panaudojant reaktyvinius bepiločius orlaivius, gali sumažėti Rusijos invazijos į Baltijos šalis ir Lenkiją tikimybė.

Pažymėtina, kad atakoje buvo panaudotas bent vienas reaktyvinis bepilotis orlaivis, galbūt garsioji „Palianicia“.

Šaltinis iš Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) kelioms Ukrainos žiniasklaidoms priemonėms sakė, kad bepiločius orlaivius valdė Ukrainos SBU, karinės žvalgybos ir specialiųjų operacijų pajėgos, ir taikėsi į vietą, kurioje buvo raketos, skirtos „Iskander“ ir „Točka-U“ sistemoms, valdomos KAB bombos ir artilerijos sviediniai.

„SBU kartu su kolegomis iš gynybos pajėgų ir toliau metodiškai mažina priešo raketų potencialą, kuris naudojamas naikinti Ukrainos miestams. Vėliau stengiamės parodyti panašų „vaizdą“ kituose Rusijos kariniuose objektuose, kurie dirba karui prieš Ukrainą“, – sakė šaltinis visuomeniniam transliuotojui „Suspilne“.

[Vokietija] Įspūdingas šviestuvas tik 45,99€. Puikus namams ir darbo vietai („Andoer HD-M2X“)
1479

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

„Mano komanda „Frontelligence Insight“ dokumentavo, kad šis sandėlis aktyviai tiekė įvairius šaudmenis, įskaitant 122 mm raketas BM-21 „Grad“, 82 mm sviedinius 2022–2024 m. laikotarpiu“, – rašė X karybos ekspertas Tatarigami ir pridūrė: „Be perdėjimo, tai labai reikšmingas pasiekimas. Tikriausiai fiksuotas tūkstančių tonų sprogstamųjų medžiagų, sviedinių ir raketų praradimas. Tokio kiekio pakeitimas negali būti greitas“.

 

Apie 10.30 val. gubernatorius I. Rudenija pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame rodomas pareigūnas Toropece, kartojantis tą pačią teoriją apie bepiločio lėktuvo avariją, o fone skamba besitęsiančių antrinių detonacijų garsai.

Kaip tvirtina Rusijos valstybės finansuojama naujienų agentūra „RIA Novosti“, per bepiločio lėktuvo ataką Tverės srityje tariamai buvo sužeista 13 žmonių. Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, jie buvo paguldyti į ligoninę su vidutinio sunkumo sužalojimais. Tačiau Tverės srities gubernatorius Igoris Rudenija tvirtino, kad „rimtai sužeistų“ asmenų nėra.

Objektas yra Maskvos karinės apygardos šiaurės vakariniame pakraštyje. Depas užima apie 8 km² plotą ir yra nutolęs apie 100 km nuo Baltarusijos sienos ir apie 200 km nuo Latvijos. 15 ir 35 kilometrų atstumu yra du senesni raketų saugojimo statiniai, tačiau veikiančios raketos galėjo būti iš jų perkeltos į naujus betoninius bunkerius Toropeco sandėlyje.

 

Vykstant Rusijos propagandistų grasinimams įsiveržti į Baltijos šalis, Lenkiją ir net pasiekti Berlyną, Toropeco saugykla yra viena iš pagrindinių vietų, padėsiančių tokiai hipotetinei invazijai, kartu su kariniais objektais Kaliningrado ir Leningrado srityse.

Šiais metais Ukraina suintensyvino bepiločių orlaivių atakas prieš karinius ir kuro objektus Rusijoje, smarkiai sutrikdydama RF kariuomenei itin svarbų degalų ir amunicijos tiekimą.

Viename iš vaizdo įrašų, kuriais pasidalino Toropeco vietiniai gyventojai, girdimas Ukrainos bepiločio skrydžio garsas. Tai tikrai ne propeleriniai „Liutyj“ ar „Bober“ tolimojo nuotolio dronai, kurie turi „mopedišką“ variklio garsą. Vaizdo įraše aiškiai girdimas reaktyvinis variklis.

 

Tai leidžia daryti prielaidą, kad ataka prieš Toropeco amunicijos sandėlį buvo susijusi su bent vienu eksperimentiniu reaktyviniu bepiločiu orlaiviu arba „Palianicia“ raketomis.

Buvo įsilaužta į Toropeco miesto svetainę ir joje pakelbta K. Budanovo nuotrauka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(2)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: