Drebinantis smūgis. Gali tapti lūžio tašku. Ką padarė Ukraina (Video)  ()

Ten buvo ne tik „Iskander“ raketos, bet ir balistinės KN-23, kurias Putinas gavo iš Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong Uno.


Sprogimo momentas
Sprogimo momentas
© Ekrano kopija | https://x.com/VictorKvert2008/status/1836326139825938786

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstų rugsėjo 17-osios rytą didelis Ukrainos bepiločių orlaivių „pulkas“ nuskrido į šiaurę nuo Ukrainos į Toropecą – miestą vakarinėje Rusijos dalyje, Tverės srityje ir užpuolė 107-ąjį arsenalą – didelį amunicijos sandėlį, aprūpinantį Ukrainoje kovojančius Rusijos karius.

Rezultatas buvo didelio masto sprogimas, kuris buvo matomas iš kosmoso ir sukėlė 2,8 balo žemės drebėjimą.

Dabar ekspertai visame pasaulyje domisi, ką Rusijos pajėgos laikė šiame sandėlyje. Apie tai rašo „Forbes“.

Ukrainos analitinės grupės „Frontelligence Insight“ duomenimis, arsenale buvo saugomos 122 mm sviediniai, 82 mm minosvaidžio bombos ir 7,62 mm šaudmenys.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
3861 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

Tačiau gali būti, kad arsenale buvo daug galingesnių ir retesnių ginklų atsargų. Oficialūs šaltiniai teigia, kad arsenale buvo saugomos oro gynybos raketos S-300 ir balistinės raketos „Iskander“ bei KN-23 – pastarąsias gamina Šiaurės Korėja. Visomis minėtomis raketomis rusai atakuoja Ukrainos miestus ir energetikos infrastruktūrą.

 

 

Tai, kad tiek daug geriausios Rusijos amunicijos buvo sutelkta vienoje vietoje, paaiškina, kodėl Ukraina surengė tokias dideles pajėgas puolimui. Dalyvavo daugiau nei 100 bepiločių orlaivių, todėl Toropeco reidas gali būti didžiausias Ukrainos smūgis į taikinį Rusijos žemėje nuo tada, kai Rusija pradėjo plataus masto karą.

„Neperdėjus, tai yra labai reikšmingas pasiekimas. Tikriausiai kalbame apie tūkstančių tonų sprogmenų, sviedinių ir raketų praradimą“, – sakė „Frontelligence Insight“.

 

Ukrainai reidas Tverės srityje gali tapti lūžio tašku. Jau kelis mėnesius Kyjivas prašė savo kolegų iš Europos ir Amerikos leisti panaudoti ilgojo nuotolio amuniciją – JK sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ ir Prancūzijos SCALP-EG, taip pat raketas iš JAV.

 

Tačiau europiečiai ir amerikiečiai nuolat atsisako tokio leidimo, nors civilių aukų nuo Rusijos raketų atakų daugėja.

Akivaizdžiai nusivylę, ukrainiečiai padvigubino pastangas gaminti vietoje sukurtus ginklus – bepiločius orlaivius ir raketas, kuriuos galėtų paleisti į taikinius Rusijoje neprašydami leidimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()