Tai ne F-16. Į Ukrainą atvyksta „oro pranašumo naikintuvai“  ()

Naikintuvai bus modifikuoti.


„Mirage“ 2000-5F
„Mirage“ 2000-5F
© Alan Wilson from Peterborough, Cambs, UK, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dassault_Mirage_2000-5F_%E2%80%9877_2-AX%E2%80%99_(49329178983).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija planuoja atnaujinti „Mirage“ 2000-5F lėktuvus Ukrainai, kad padėtų šaliai smogti Rusijos antžeminiams taikiniams, praneša prancūzų žiniasklaida „SudOuest“.

Ši prancūzų orlaivio modifikacija iš pradžių buvo sukurta ir naudojama tik kaip naikintuvas ir neapėmė galimybės naudoti oras-žemė amuniciją.

Tačiau kadangi Ukrainai skubiai reikia daugiafunkcinių kovinių orlaivių, galinčių nusitaikyti ir į oro, ir į žemės taikinius, Prancūzija nusprendė pakoreguoti kai kuriuos šaliai pažadėtus naikintuvus „Mirage“ 2000-5F.

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
2492 4

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Anot „Militarnyi“, birželio pradžioje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė, kad Ukraina gaus naikintuvus „Mirage“ 2000-5F. Tuo metu jis taip pat atskleidė, kad Prancūzija surengs šešių mėnesių trukmės Ukrainos pilotų mokymo kursus.

Iki 2024 m. pabaigos Ukrainos oro pajėgos turėtų gauti prancūzų reaktyvinius naikintuvus „Mirage“ 2000-5F. Kol kas nežinoma, kokius ginklus modifikuoti orlaiviai galės panaudoti antžeminiams smūgiams. Pagrindinis kandidatas šiam vaidmeniui yra prancūzų AASM valdoma bomba, kurią naudoti sovietmečio lėktuvais skraidantys Ukrainos pilotai jau turi patirties.

 

Taip pat gali būti, kad Ukrainos reaktyviniai lėktuvai „Mirage“ 2000-5F bus pritaikyti naudoti amerikietiškas tiksliai valdomas bombas su JDAM komplektais; jas šiuo metu aktyviai naudoja Ukrainos oro pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()